„Tijanin zakon“ i uvođenje doživotne robije: Može li težak slučaj da napravi dobar zakon?

Izvor: Danas, 15.Maj.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Tijanin zakon“ i uvođenje doživotne robije: Može li težak slučaj da napravi dobar zakon?

BBCZatvor Emocije i racionalno zakonodavstvo teško mogu zajedno. Vlada Srbije usvojila je početkom maja Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika, koji podrazumeva uvođenje kazne doživotnog zatvora. Ministarstvo pravde usvojilo je predlog fondacije Tijane Jurić, koja nosi ime po petanestogodišnjoj devojčici koja je silovana i ubijena, da se u krivična dela sa najstrožim zaprećenim […] Članak „Tijanin zakon“ i uvođenje doživotne robije: Može li težak slučaj da napravi dobar zakon? se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Tijanin zakon“ i uvođenje doživotne robije: Može li težak slučaj da napravi dobar zakon

Izvor: B92, 15.Maj.2019

Pored pitanja humanosti i poštovanja međunarodnih konvencija, najava izmena Krivičnog zakona otvorila je i brojna druga pitanja - opremljenosti i kvaliteta tretmana u zatvorima...Emocije i racionalno zakonodavstvo teško mogu zajedno...Vlada Srbije usvojila je početkom maja Predlog zakona o izmenama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.