Težak udes kod Žabljaka: Lekari se bore da devojci spasu amputiranu ruku!

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak udes kod Žabljaka: Lekari se bore da devojci spasu amputiranu ruku!

Državljanka Srbije Ivana Obradović (30) iz Bajine Bašte, kojoj je nakon jutrošnje saobraćajne nesreće na putu Žabljak-Šavnik povređena, nalazi se van životne opasnosti i u toku dana biće transportovana za Beograd, gde će lekari pokušati da joj spasu ruku, kazao je direktor Opšte bolnice u Pljevljima Zoran Tabaš.
On je rekao da je Obradovićeva jutros dopremljena u pljevaljvsku bolnicu sa teškim povredama desne ruke i u stanju šoka usled velikog krvarenja.
"Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je uključena adekvatna terapija, kao i revidirana rana i zaustavljeno krvarenje, tako da se devojka nalazi van životne opasnosti", kazao je Tabaš.
Prema njegovim rečima, povređena devojka će tokom dana helikopterom biti transportovana za Srbiju.
"Stupili smo u kontakt sa nadležnim ustanovama u Srbiji i oni će poslati helikopter u Prijepolje, odakle će biti transportovana do Beograda, gde će lekari pokušati da joj spasu desnu ruku mikrohirurškom intervencijom", kazao je Tabaš.
On je dodao da Srđan Obradović (24) i Nevena Veselinović (26), koji su bili u automobilu zajedno sa povređenom, nisu imali povrede koje su zahtevale medicinsku pomoć.
Troje državljana Srbije povređeno je jutros, od kojih jedna žena teže, u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Žabljak-Šavnik..
Teško je povređena Ivana Obradović (30), a lakše njen brat Srđan (24) i Nevena Veselinović (26), svi iz Bajine Bašte.
Oni su se nalazili u vozilu marke "fiat" užičkih registaracija, kojim je upravljao Srđan Obradović. Ivana Obradović je primljena u pljevaljsku bolnicu bez pulsa i pritiska i izgubila je veliku količinu krvi, a njeno stanje je, prema rečima lekara i dalje teško.
Do udesa je došlo kada je vozilo, iz za sada neutvrđenih razloga, prešlo na suprotnu traku i udarilo u odbojnu gredu. Tada je metalna greda probila šoferšajbnu prošla kroz unutrašnjost i zadnje staklo.
Na mestu nesreće, na sve strane su razbacani predmeti i delovi vozila, polomljena stakla i vidljive krvne mrlje. Naročito težak prizor metalna šina vidljiva i na prednjoj i na zadnjoj strani havarisanog vozila.
Kako se navodi, teško povređena Ivana Oobradović je sedela na mestu suvozača.
Policija je navela da će istraga utvrditi uzrok nesreće.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

(VIDEO) Težak udes kod Žabljaka: Lekari se bore da devojci spasu amputiranu ruku!

Izvor: Press, 06.Avg.2013

Državljanka Srbije Ivana Obradović (30) iz Bajine Bašte, kojoj je nakon jutrošnje saobraćajne nesreće na putu Žabljak-Šavnik povređena, nalazi se van životne opasnosti i u toku dana biće transportovana za Beograd, gde će lekari pokušati da joj spasu ruku, kazao je direktor Opšte bolnice...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.