(VIDEO) Težak udes kod Žabljaka: Lekari se bore da devojci spasu amputiranu ruku!

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Težak udes kod Žabljaka: Lekari se bore da devojci spasu amputiranu ruku!

Državljanka Srbije Ivana Obradović (30) iz Bajine Bašte, kojoj je nakon jutrošnje saobraćajne nesreće na putu Žabljak-Šavnik povređena, nalazi se van životne opasnosti i u toku dana biće transportovana za Beograd, gde će lekari pokušati da joj spasu ruku, kazao je direktor Opšte bolnice u Pljevljima Zoran Tabaš.
On je rekao da je Obradovićeva jutros dopremljena u pljevaljvsku bolnicu sa teškim povredama desne ruke i u stanju šoka usled velikog krvarenja.
"Odmah je uključena adekvatna terapija, kao i revidirana rana i zaustavljeno krvarenje, tako da se devojka nalazi van životne opasnosti", kazao je Tabaš.
Prema njegovim rečima, povređena devojka će tokom dana helikopterom biti transportovana za Srbiju.
"Stupili smo u kontakt sa nadležnim ustanovama u Srbiji i oni će poslati helikopter u Prijepolje, odakle će biti transportovana do Beograda, gde će lekari pokušati da joj spasu desnu ruku mikrohirurškom intervencijom", kazao je Tabaš.
On je dodao da Srđan Obradović (24) i Nevena Veselinović (26), koji su bili u automobilu zajedno sa povređenom, nisu imali povrede koje su zahtevale medicinsku pomoć.
Troje državljana Srbije povređeno je jutros, od kojih jedna žena teže, u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Žabljak-Šavnik..
Teško je povređena Ivana Obradović (30), a lakše njen brat Srđan (24) i Nevena Veselinović (26), svi iz Bajine Bašte.
Oni su se nalazili u vozilu marke "fiat" užičkih registaracija, kojim je upravljao Srđan Obradović. Ivana Obradović je primljena u pljevaljsku bolnicu bez pulsa i pritiska i izgubila je veliku količinu krvi, a njeno stanje je, prema rečima lekara i dalje teško.
Do udesa je došlo kada je vozilo, iz za sada neutvrđenih razloga, prešlo na suprotnu traku i udarilo u odbojnu gredu. Tada je metalna greda probila šoferšajbnu prošla kroz unutrašnjost i zadnje staklo.
 Ivana Oobradović je sedela na mestu suvozača. Policija je navela da će istraga utvrditi uzrok nesreće.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.