Test iz matematike odložen, na društvenim mrežama se pojavili testovi pisani rukom

Izvor: Beta, 18.Jun.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test iz matematike odložen, na društvenim mrežama se pojavili testovi pisani rukom

Test iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda odložen je preventivno jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.Iz tog ministarstva prethodno je saopšteno da je polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita učenika osmih razreda odloženo za četvrtak, 20. jun.Na društvenim mrežama pojavili su se testovi koji su pisani rukom, pa je iz preventivnih razloga odlučeno da se test odloži, rečeno je Beti u Ministarstvu prosvete.Osmaci će test koji je bio zakazan za danas, polagati u četvrtak od 9 do 11 sati.Termin kombinovanog testa neće biti promenjen i biće održan u sredu, 19. juna.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Provaljeni' testovi za upis u srednje škole u Srbiji, đaci protestuju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jun.2019

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je za list Danas da ne vidi zašto bi dao ostavku kada je, kako je rekao, Srbija u izveštaju Evropske komisije ocenjena najboljim ocenama za oblasti obrazovanja i nauke. Njegovu ostavku tražilo je nekoliko sindikata i političkih stranaka, kao i učenici...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.