Teška situacija u Arilju – vode nema, a buknuli požari

Izvor: B92, 06.Avg.2021, 10:39

Teška situacija u Arilju – vode nema, a buknuli požari

Arilje -- U opštini Arilje, juče je uvedena vanredna situacija, a restrikcije vode pre svega uvedene su na seoskim visinskim područjima.

"Rezervoar R1 nije se dovoljno punio ukoliko puštamo vodu u visinskim područjima, te smo na taj način hteli da zaštitimo prigradska naselja i grad. Međutim, kako je vreme odmicalo, nismo mogli da poštedimo ni prigradska naselja,. pa sm,o i njih počeli da isključuijemo. Sada je ostalo samo jezgro grada, zbog privrede i javnih institucija”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je RINU Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

On je istakao da na vodozahvatu nema konstantnosti, dešava se da oko 150, 200 litara sekundno samo nestane na vodozahvatu. Kako se pretpostavlja tome su razlog neke crpne ilegalne stanice od vodozahvata i da bi to sprečili, doneta je zabrana o naredbi nenamenskog korišćenja pijaće vode i sve vreme su inspektori na terenu.

„Iz fabrike vode „Rzav” se napajaju četiri opštine i grad Čačak, zbog suše je smanjen dotok vode. U ovom trenutku je negde oko 500 litara na vodozahvatu, što je 40 odsto od glavnog, osnovnog pritiska na vodozahvatu gde je negde oko 1200, 1300 litara dnevno kada je normalna situacija”, kazao je Maslar.

Osim problema sa vodom, juče je bio problem i sa požarom, u dve seoske Mesne zajednice izbio je požar.

„Na žalost, juče su izbili požari u Mesnim zajednicama Dobrača i Kruščica. U Kruščici je bilo opasnosti da će stradati čak kuće, međutim uz akciju vatrogasaca i pomoć iz Kosjerića, požar je lokalizovan, te je usmeren ka malom Rzavu, nije ugašen, ali je urađeno sve što treba da bude stavljen pod kontrolu”, rekao je on.

Inače, ništa bolja situacija nije ni u opštinima Požega i Lučani, ni u gradu Čačku, smanjen je dotok vode i uvedene su restrikcije, a sve zavisi od građana da li će biti potpunog ili povremenog isključenja vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.