Teroristički napad? Javili se Rusi: Nalaze se u agoniji. Znali su...

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 18:05

Teroristički napad? Javili se Rusi: "Nalaze se u agoniji. Znali su..."

Napad Kijeva na avion Il-76 izveden je svesno i namerno, saopštile je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da Moskva odlučno osuđuje teroristički napad kijevskog režima u Belgorodskoj oblasti.

"Pad aviona Il-76 predstavlja teroristički napad, na delu je još jedno zlodelo zločinačke klike (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog", ističe se u saopštenju.

Takođe se dodaje da je napad Ukrajine na avion Il-76 iznad Belgorodske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblasti bio namerna akcija.

"U Kijevu su znali za predstojeću razmenu. Znali su kako i kojim putem će biti isporučeni ratni zarobljenici. Napad na avion bio je namerna i svesna akcija. Teroristički napad jasno pokazuje nesposobnost kijevskog režima za pregovore“, ocenjuje Ministarstvo.

Ministarstvo dodaje da je kijevski režim, koji se nalazi u agoniji, sposoban za najmonstruoznije zločine i predstavlja pretnju za ceo svet.

"Apsolutno je očigledno da zločinački režim Zelenskog, koji su odgajile Sjedinjene Američke Države i njihovi NATO sateliti, predstavlja stvarnu i značajnu pretnju ne samo Rusiji, već i samoj Ukrajini, njenim običnim građanima i celom svetu. Nalazeći se u agoniji, sposoban je za najmonstruoznije zločine“, ističe se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo ocenilo je da ono što se dogodilo još jednom pokazuje zločinačku prirodu neonacističke diktature u Kijevu.

"Njegove vođe su ravnodušne prema ljudskom životu. Oni ljude doživljavaju kao potrošni materijal i ubijaju ih po nalogu zapadnih gospodara i oružjem koje je isporučio Zapad“, naglašava se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.