Tenzija raste: Albanska armija preti Vladi Makedonije!

Izvor: S media, 17.Apr.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenzija raste: Albanska "armija" preti Vladi Makedonije!

Dosad nepoznata organizacija pod nazivom "Armija za oslobođenje okupiranih albanskih zemalja" zapretila je danas napadom na makedonsku vojsku i policiju, ako se u roku od dve nedelje ne povuku sa, kako navode, "okupiranih albanskih zemalja".



U saopštenju objavljenom na internet portalu "Potalb" na albanskom jeziku, koje su preneli svi makedonski mediji, tvrdi se da je ta samozvana "armija" u Mitrovici održala sastanak svog "generalštaba", sa koga je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << makedonskoj vladi uputila "ultimatum" da se u roku od dve nedelje povuče sa "okupiranih i koloniziranih albanskih zemalja, inače će napasti slavomakedonske policijske i vojne strukture".

Makedonija: Masakr organizovan, žrtve slučajne! (VIDEO)

Petoro povređenih i desetak privedenih na protestu u Skoplju

Skoplje: Postoji očevidac zločina?

Do objavljivanja teksta dolazi u vreme povećanih napetosti u Makedoniji, nakon ubistva pet Makedonaca nedaleko od Skoplja. Istraga o toj likvidaciji još je u toku, a mediji u Skoplju ne isključuju da je zločin bio etnički motivisan.

U istom saopštenju tvrdi se da se u Bivšoj Jugoslovenskoj Repubici Makedoniji "svakodnevno krše prava Albanaca".

"Prosrpska vlada Nikole Gruevskog širi antialbanski ideologiju i inscenira napade na nevine Albance, blokiraju se albanska sela od strane Slavomakedonaca, a niko od korumpiranih političara u etničkoj Albaniji ne reaguje, jer su svi prodane duše i izdajice otadžbine", piše u tekstu.

Ta organizacija još preti da neće sedeti skrštenih ruku, nego da će "osvetiti braću" - "na vatru uzvratiti vatrom, oko za oko, ruka za ruku".

"Dosta smo ćutali, ovaj muk je sada završen", navodi se u istom "ultimatumu" makedonskoj vladi.

(Tajug)

Foto: RTS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.