Albanska armija preti Makedoniji

Izvor: B92, 17.Apr.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska "armija" preti Makedoniji

Skoplje -- Armija za oslobođenje okupiranih albanskih zemalja preti napadom na makedonsku vojsku i policiju ako se ne povuku sa "okupiranih albanskih zemalja".

Ova dosad nepoznata organizacija dala je makedonskim vlastima rok od dve nedelje.

U saopštenju objavljenom na sajtu "Potalb" na albanskom jeziku tvrdi se da je ta samozvana "armija" u Mitrovici održala sastanak svog "generalštaba", sa koga je makedonskoj vladi uputila "ultimatum" da se u roku od dve nedelje povuče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa "okupiranih i koloniziranih albanskih zemalja, inače će napasti slavomakedonske policijske i vojne strukture".

Do objavljivanja teksta dolazi u vreme povećanih napetosti u Makedoniji, nakon ubistva pet Makedonaca nedaleko od Skoplja. Istraga o toj likvidaciji još je u toku, a mediji u Skoplju ne isključuju da je zločin bio etnički motivisan.

U istom saopštenju tvrdi se da se u Bivšoj Jugoslovenskoj Repubici Makedoniji "svakodnevno krše prava Albanaca".

"Prosrpska vlada Nikole Gruevskog širi antialbanski ideologiju i inscenira napade na nevine Albance, blokiraju se albanska sela od strane Slavomakedonaca, a niko od korumpiranih političara u etničkoj Albaniji ne reaguje, jer su svi prodane duše i izdajice otadžbine", piše u tekstu.

Ta organizacija još preti da neće sedeti skrštenih ruku, nego da će "osvetiti braću" - "na vatru uzvratiti vatrom, oko za oko, ruka za ruku".

"Dosta smo ćutali, ovaj muk je sada završen", navodi se u istom "ultimatumu" makedonskoj vladi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretnje nepoznate albanske "armije" vladi u Skoplju

Izvor: Press, 17.Apr.2012

Dosad nepoznata organizacija pod nazivom "Armija za oslobođenje okupiranih albanskih zemalja" zapretila je danas napadom na makedonsku vojsku i policiju, ako se u roku od dve nedelje ne povuku sa, kako navode, "okupiranih albanskih zemalja"

Nastavak na Press...

Prijetnje nepoznate albanske »armije« vladi u Skoplju

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2012

SKOPLJE - Dosad nepoznata organizacija pod nazivom "Armija za oslobođenje okupiranih albanskih zemalja" zaprijetila je danas napadom na makedonsku vojsku i policiju ako se u roku od dvije nedjelje ne povuku sa, kako navode, okupiranih albanskih zemalja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Albanci teraju "Makedonce okupatore"

Izvor: Mondo, 17.Apr.2012

"Armija za oslobođenje okupiranih albanskih teritorija" (AOOAT) poručila je makedonskoj vladi da se povuče sa "okupiranih i koloniziranih albanskih zemalja".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.