Temeljni ugovor predložen, kad će biti na Vladi CG zavisi od procedure

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 15:07

Temeljni ugovor predložen, kad će biti na Vladi CG zavisi od procedure

Crnogorski ministar pravde Marko Kovač izjavio je danas da se potpisivanje Temeljnog ugovora između države Crne Gore i SPC očekuje nakon što bude završena kompletna procedura, koja podrazumeva da ovaj dokument prođe vladinu komisiju i vladu.

Podsetivši na proceduru kroz koju treba da prođe juče objavljeni Temeljni ugovor sa SPC, Kovač je rekao da će kada ona bude završena "zajedničkim dogovorom biti određen termin potpisivanja".

Ministar je novinarima rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je radni tim vlade od pet delegiranih članova u ponedeljak usaglasio radnu verziju Temeljnog ugovora.

U radnom timu su bili generalni sekretar vlade Boris Marić, savetnik premijera Sergej Sekulović, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, kao i da je bilo predviđeno da potpredsednik vlade Raško Konjević delegira predstavnika, što nije učinio blagovremeno, već tek nakon sastanka.

"Od pet članova, uključujući i mene, četvoro je prihvatilo radni dokument. On je juče predočen predstavnicima SPC, koji su ga načelno prihvatili", rekao je Kovač.

Kovač je rekao da je predviđeno da članovi radnog tima u slučaju sprečenosti sastanku mogu poslati zamenu, te je Ilir Harasani delegiran umesto generalnog sekretara vlade Borisa Marića i potpisao je radnu verziju.

Ministar je rekao da nije bio na sastancima kada je Temeljni ugovor predstavljen DPS-u i SDP-u, ali da zna da nije bilo primedbi na radnu verziju.

"Tako da je to sad možda neka naknadna pamet ili politička potreba da se stane u navodnu odbranu interesa države", kazao je Kovač, prenele su podgoričke Vijesti.

Dodao je da od procedure i vremena zavisi kada će se Temeljni ugovor naći na sednici vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.