Abazovićev kabinet: Usklađena radna verzija Temeljnog ugovora sa SPC

Izvor: Beta, 28.Jun.2022, 16:53

Abazovićev kabinet: Usklađena radna verzija Temeljnog ugovora sa SPC

Radne grupe Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve načelno su uskladile radnu verziju Temeljnog ugovora koji dve strane treba da potpišu, saopštio je danas kabinet crnogorskog premijera Dritana Abazovića.Usaglašena radna verzija Temeljnog ugovora biće prosleđena radnim telima Vlade Crne Gore, u skladu sa uobičajenom prodecudurom.U saopštenju se navodi da će tekst radne verzije Temeljnog ugovora "ubrzo biti objavljen na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore, u cilju ostvarivanja pune transparentnosti".Abazović, koji je pre dva meseca izabran za premijera, sutra dolazi u zvaničnu posetu Beogradu.Odnose Crne Gore i Srbije opterećuje nekoliko otvorenih pitanja o kojima bi, kako se očekuje, Abazović trebalo da razgovara sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.Glavna pitanja koja definišu odnose Podgorice sa Beogradom, priključivanje Crne Gore inicijativi Otvoreni Balkan i potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, tačke su sporenja unutar same crnogorske vlade i parlamentarne većine koja je podržava.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat: Tekst Temeljnog ugovora podržao samo jedan član Radne grupe, SDP preti izlaskom iz Vlade

Izvor: Danas, 28.Jun.2022

Advokat Nikola Martinović izjavio je danas da je samo ministar pravde Crne Gore Marko Kovač podržao tekst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i time demantovao Vladu da je tekst usaglašen.

Nastavak na Danas...

Vlada Crne Gore objavila predlog sporazuma sa Srpskom pravoslavnom crkvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2022

Crnogorska vlada objavila je danas usaglašenu radnu verziju Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, kojim se priznaje kontinuitet pravnog subjektiviteta i u skladu sa Ustavom jemči se Crkvi i njenim crkveno-pravnim licima vršenje javnopravnih ovlašćenja u skladu sa pravoslavnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.