Telegrami saučešća povodom smrti Nebojše Glogovca

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telegrami saučešća povodom smrti Nebojše Glogovca

Nebojša Glogovac preminuo je danas u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u 49. godini. Saučešće povodom njegove smrti uputili su najviši državni zvaničnici a kolege i prijatelji se oprašaju na društvenim mrežama.

JDP: Nenadoknadiv gubitak

Njegova matična kuća Jugoslovensko dramsko pozorište navela je u saopštenju da je Glogovac bio ne samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u povesti srpskog glumišta, igrajući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << s podjednakim uspehom veliki klasični repertoar i savremene, generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obeležili svoje vreme, ostajući u trajnom nasledju budućih pokolenja.

Za svoje uloge višekratno je nagradjivan svim važnim nagradama poput Sterijine, Zlatne arene u Puli, Cara Konstantina i Gran prija u Nišu, Nagrade grada Beograda, kao i desetinama drugih.

"Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja", navedeno je u saopštenju JDP-a.

Brnabić: Napustio nas je vanserijski umetnik

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je danas u ime članova Vlade Srbije i svoje lično ime telegrame saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca i upravniku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, njegovog matičnog pozorišta.

"Napustio nas je čovek velikog talenta, vanserijski umetnik i simbol srpskog glumišta mladje generacije. Nebojša Glogovac ostavio je neizbrisiv trag kako kroz svoja glumačka ostvarenja, tako i kroz umeće dostojanstvenog življenja", navedeno je u telegramu.

Ona je ocenila da je otišao "doajen koji će uvek živeti sa nama kroz role po kojima ostaje upamćen, kao simbol srpskog glumišta i pozorišta".  "Srpska pozorišna scena izgubila je danas jednog od najboljih i najtalentovanijih umetnika koji je dao lični pečat svemu što je radio. U svoje ime i u ime svih članova Vlade Republike Srbije, primite izraze iskrenog saučešća", napisala je premijerka.

Vukosavljević: Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević danas je u telegram saučešća porodici glumca Nebojše Glogovca kazao da je njegova smrt veliki gubitak za srpsku kulturu. "U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime upućujem porodici Nebojše Glogovca izraze iskrenog saučešća, u ovom velikom gubitku za srpsku kulturu i za sve nas koji smo ga pratili i voleli", naveo je Vukosavljević u telegramu.

On je naveo da je Nebojša Glogovac bio u zenitu glumačke zrelosti, "umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina".

"Nije bio samo visoko ostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom, koji je znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada. Nebojša Glogovac je svojim umećem svedočio da glumačka igra nije samo igra, nego zgusnuti trenutak života. Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti", naveo je Vukosavljević.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državni zvaničnici i brojni glumci uputili saučešće povodom smrti Nebojše Glogovca

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2018

Zvaničnici Srbije danas su povodom smrti glumcа Nebojše Glogovcа izrazili sаučešćа porodici Glogovаc...U ime članova Vlade Srbije i svoje lično ime, premijerka Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici preminulog glumca i upravniku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, njegovog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.