Državni zvaničnici i brojni glumci uputili saučešće povodom smrti Nebojše Glogovca

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni zvaničnici i brojni glumci uputili saučešće povodom smrti Nebojše Glogovca

Zvaničnici Srbije danas su povodom smrti glumcа Nebojše Glogovcа izrazili sаučešćа porodici Glogovаc.

U ime članova Vlade Srbije i svoje lično ime, premijerka Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici preminulog glumca i upravniku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, njegovog matičnog pozorišta.

"Napustio nas je čovek velikog talenta, vanserijski umetnik i simbol srpskog glumišta mlađe generacije. Nebojša Glogovac ostavio je neizbrisiv trag >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kako kroz svoja glumačka ostvarenja, tako i kroz umeće dostojanstvenog življenja", navedeno je u telegramu.

Ona je ocenila da je otišao "doajen koji će uvek živeti sa nama kroz role po kojima ostaje upamćen, kao simbol srpskog glumišta i pozorišta".

"Srpska pozorišna scena izgubila je danas jednog od najboljih i najtalentovanijih umetnika koji je dao lični pečat svemu što je radio. U svoje ime i u ime svih članova Vlade Republike Srbije, primite izraze iskrenog saučešća", napisala je premijerka.

Predsednicа Nаrodne skupštine Srbije Mаjа Gojković navela je u ime Narodne skupštine i svoje lično ime iskreno saučešće porodici Glogovac.

"Duboko nаs je sve potreslа vest o prerаnom odlаsku velikog umetnikа nаšeg pozorištа i filmа", navela je Gojković.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević danas je u telegramu saučešća porodici glumca Nebojše Glogovca kazao da je njegova smrt veliki gubitak za srpsku kulturu.

"U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime upućujem porodici Nebojše Glogovca izraze iskrenog saučešća, u ovom velikom gubitku za srpsku kulturu i za sve nas koji smo ga pratili i voleli", naveo je Vukosavljević u telegramu.

On je naveo da je Nebojše Glogovac bio u zenitu glumačke zrelosti, "umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina".

"Nije bio samo visoko ostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom, koji je znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada. Nebojša Glogovac je svojim umećem svedočio da glumačka igra nije samo igra, nego zgusnuti trenutak života. Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti", naveo je Vukosavljević.

Fudbalski klub Crvena zvezda takođe je izrazio saučešće povodom smrti glumca i "neskrivenog navijača" Nebojše Glogovca.

"Kao neskriveni navijač Crvene zvezde, Glogovac je učestvovao u više događaja u organizaciji kluba. Fudbalski klub Crvena zvezda porodici i prijateljima Nebojše Glogovca izražava iskreno saučešće", navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Od glumca Nebojše Glogovca oprostile su se i njegove kolege i prijatelji na društvenim mrežama.

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je u Beogradu posle kratke i teške bolesti, u 49. godini.

Biće sahranjen u ponedeljak, 12. februara, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je danas Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP).

Komemorativni skup posvećen Nebojši Glogovcu biće održan u ponedeljak u 11 časova u JDP-u, njegovoj matičnoj kući.

Opelo u crkvi Svetog Nikole na Novom groblju počeće u 14 časova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.