Tek ćemo da se mrznemo! Naučnici tvrde da novo ledeno doba stiže brže nego što iko očekuje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tek ćemo da se mrznemo! Naučnici tvrde da novo ledeno doba stiže brže nego što iko očekuje!

Naučnici koristili matematički model Sunca i posmatranjem promena u elektromagnetnoj aktivnosti izračunali kako će se to odraziti na temperaturu

Istraživanje koje su zajedno sproveli britanski i ruski univerziteti pokazuje da bi oko 2030. moglo da nastane kratkotrajno ledeno doba.

Pročitajte i:

Temperatura će znatno opasti, a zaleđene reke i sneg postaće češća pojava.

Naučnici su koristili matematički model Sunca i posmatranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promena u elektromagnetnoj aktivnosti izračunali kako će se to odraziti na temperaturu Zemlje. Istraživanje je pokazalo da će Sunčevi elektromagnetni talasi početi da slabe već 2021. i da će to trajati naredne 33 godine.

Profesor matematike na Univerzitetu Nortambrija Valentina Žarkova svoj rad zasniva na prethodnim istraživanjima obavljenim u Moskvi. Kako se matematička predviđanja ne mogu uzeti kao potpuno siguran dokaz, Žarkova navodi "97 odsto pouzdanosti" svog modela, koji je u skladu sa nekadašnjim ledenim dobima, uključujući i razdoblje Manderovog minimuma od 1645. do 1715. godine, kad su se Londonci prvi put klizali po reci Temzi.

Ovoga puta Zemlja se suočava sa sve jačim trendom zagrevanja koji bi mogao uticati i na novo "mini-ledeno doba".

- Nadam se da će ovaj efekat dati čovečanstvu 30 godina da reši problem zagađenja - navodi Žarkova, a prenosi britanski list "Miror".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.