Teheran konačno popustio, ali pod jednim uslovom: Čuvena špijunka dočekala slobodu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 19:11

Teheran konačno popustio, ali pod jednim uslovom: Čuvena špijunka dočekala slobodu (FOTO/VIDEO)

Posle dugih pregovora odluka je doneta

Iran je pustio na slobodu britansko-australijskog akademika Kajli Mur-Gilbret u zamenu za tri Iranca, koja su držana u pritvoru u inostranstvu, prenosi sajt povezan sa iranskom državnom televizijom.

- Iranski biznismen i dvoje iranskih državljana, koji su pritvoreni u inostranstvu pod neosnovanim optužbama razmenjeni su za nacionalnu špijunku sa dvojnim državljanstvom, Kajli Mur-Gilbert, koja je radila za cionisticki režim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - navodi "Klub mladih novinara" na svom tviter nalogu.

Troje Iranaca, koji su pušteni na slobodu u okviru razmene, držani su u pritvoru zbog pokušaja izbegavanja sankcija, prenosi AP pozivajući se na navode iranske državne televizije.

تبادل جاسوس صهیونیستی با سه تاجر ایرانی

یک فعال اقتصادی و دو شهروند ایرانی که به اتهامات واهی در خارج از کشور بازداشت شده بودند، با یک جاسوس دو تابعیتی به نام «کایلی مور گیلبرت» (تبعه استرالیا-انگلیس) که برای رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کرد، تبادل و آزاد شدند. pic.twitter.com/BAXEd8XFO2

— باشگاه خبرنگاران جوان | YJC (@yjc___agency) November 25, 2020

Mur-Gilbert, stručnjak za politiku Bliskog istoka na Univerzitetu u Melburnu, zadržana je u pritvoru u septembru 2018. godine u Iranu.

نخستین تصویر تبادل جاسوس صهیونیستی با سه تاجر ایرانی pic.twitter.com/Y0lEIFLY5J

— باشگاه خبرنگاران جوان | YJC (@yjc___agency) November 25, 2020

Ona je bila osuđena na 10 godina zbog špijunaže.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.