Tasovac: Zašto se nisam ranije oglasio o Gašiću

Izvor: Mondo, 08.Dec.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac: Zašto se nisam ranije oglasio o Gašiću

Ivan Tasovac izjavio je da je uvreda ministra odbrane na račun novinarke Televizije B92 bila nedopustiv potez i da je Vlada Srbije Aleksandra Vučića bila prva koja je reagovala na takav krajnje neprimeren gest.

Foto: MONDO/Petar Stojanović Ivan Tasovac: 21. 6. 1966.

Ministar kulture i informisanja je, na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, a posle kritika iz opozicije što se nije oglasio povodom uvrede upućenoj novinarki od strane Gašića, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se premijer Vučić obratio u ime kompletne Vlade Srbije, zbog čega je smatrao da je nepotrebno da se ponavlja.

"Premijer se obratio u ime svih članova vlade, pa je posle toga bilo kako ponavljanje, ili širenje teme jednostavno nepotrebno. Ono što se desilo je nedopustivo, ali je ovo prva vlada koja je reagovala na takav krajnje neprimeren gest", odgovorio je Tasovac poslanicima opozicije.

Dodao je da nije u redu što opozicija govori o bahatosti vlasti u trenutku kada je vlada jasno reagovala na Gašićevu neprimerenu reakciju.

"Vlada je reagovala najbrže moguće, a vi sebi postavite pitanje zašto je ova vlada prva koja je ovako reagovala na kršenje bilo čijih prava", poručio je Tasovac.

Prethodno ga je poslanica SDS Branka Karavidić kritikovala što se nije oglasio povodom Gašićevog istupa, navodeći da je on ministar kulture i informisanja i da je trebao prvi da reaguje.

"Koliko god mislili da je dovoljna izjava premijera mislim da bi se novinari u Srbiji prijatnije osećali da ste reagovali na sve ovo", rekla je Karavidić, dok je presednica Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović (DS) rekla da postoje i druge okolnosti u Gašićevoj karijeri na koje vlada nije reagovala.

Milorad Cvetanović (SNS) rekao je da se Gašić pokajao i izvinio, da je premijer najavio političke konsekvence i da na tome treba da se stane.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TASOVAC POSLE PROZIVKI OPOZICIJE: Gašićev potez nedopustiv

Izvor: Kurir, 08.Dec.2015

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da je uvreda ministra odbrane na račun novinarke Televizije B92 bila nedopustiv potez i da je Vlada Srbije Aleksandra Vučića bila prva koja je reagovala na takav krajnje neprimeren gest...Tasovac je, na sednici skupštinskog Odbora...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.