Taksisti danas u protestnoj vožnji

Izvor: Blic, 31.Jan.2011, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti danas u protestnoj vožnji

Beograd - Strukovno udruženje taksi-preduzetnika SITAB počinje protestnu vožnju u 12 sati. Cilj im je da ukažu na potrebu uvođenja zakonitosti i reda u taksi prevoz.Potrpedsednik SITAB-a Stevan Blagojević rekao je da će okupljanje vozila početi u 11 časova i da će se tokom protesta saobraćaj odvijati nesmetano.

Taksisti će se kretati žutom trakom od Novog Beograda ulicama Augustina Neta, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Mihajla Pupina, pa preko Brankovog mosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Od mosta, taksisti će se kretati Brankovom ulicom, Prizrenskom, ulicom Kralja Milana, preko Slavije, do Skupštine grada, ispred koje će parkirati vozila u dve trake i čekati da ih primi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Ne želimo da blokiramo grad i zato smo odabrali široke ulice kojima možemo da se krećemo", rekao je potpredsednik SITAB-a Stevan Blagojević i dodao da će taksiste tokom protesta pratiti pripadnici policije.

On je istakao da očekuje da se protestu pridruži mnogo više taksista nego što je to bio slučaj 13. decembra, kada je na ulice izašlo od 700 do 900 taksi vozila.

Učesnici protestne vožnje traže od države usvajanje, izmenu i dopunu Zakona o drumskom saobraćaju, nastavak rada na izradi novog Zakona o taksi delatnosti, licence, gorivo bez akciza i ukidanje tablica sa posebnim oznakama.

Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

Članovi SITAB-a, sa istim zahetvima, protestovali su 13. decembra, kada gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije želeo sa njima da razgovara, poručivši im da se mora prestati sa blokiranjem grada kako bi se postigli neki zahtevi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.