Završen protest taksista

Izvor: S media, 31.Jan.2011, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest taksista

Protesna vožnja beogradskih taksista završena je oko 15 časova, a za 8. februar zakazan je razgovor taksista sa gradonačelnikom Draganom Djilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim, izjavio je danas potpredsednik Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd Stevan Blagojević.

"Mi se u medjuvremenu pripremamo za novu protesnu vožnju 14. februara naši zahtevi ostaju nepromenjeni, tražimo izmene Zakona o autotaksi prevozu i ukidanje akciza na gorivo za taksiste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << do 300 litara mesečno", kazao je Blagojević agenciji Beta.

On je dodao da je taksistima danas ponudjeno da razgovaraju sa zamenikom direktora Agencije za javni prevoz Aleksandrm Djukićem, ali da oni nisu pristali na to.

Video kamere u taksi vozilima u Sofiji

Vlada odložila fiskalizaciju za taksiste do 31. avgusta

"Sa Djukićem smo već razgovarali, obećao je da će naše zahteve preneti gradonačelniku, ali se u medjuvremenu ništa nije dogodilo, zbog toga danas nismo pristali na susret sa njim", objasnio je Blagojević.

Taksisti su prema Blagojevićem rečima protestnu vožnju prekinuli, nakon što im je za 8. februar zakazan susret sa gradonačelnikom Draganom Djilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim.

Prema njegovim rečima u današnjoj protesnoj vožnji učestvovalo je 750 taksi vozila.

Protest je počeo u podne iz ulice Agustina Neta na Novom Beogradu, a kolona taksista je zatim ulicom Jurija Gagarina, potom Omladinskih brigada i Bulevarom Mihajla Pupina , Brankovom, Prizrenskom i ulicom Kralja Milana, a kolona taksi vozila obišla je i Slaviju, Trg Nikole Pašića, pa sve do Skupštine grada je zatražen prijem kod gradonačelnika.

Saobraćaj za vreme protesta nije bio potpuno blokiran, ali se odvijao usporeno i uz gužve.

Taksisti traže izmene Zakona o auto-taksi prevozu kako bi se jasno regulisalo ko i pod kojim uslovima može da radi kao taksista, kao i da bi se rešio problem "divljih taksista".

Jedan od zahteva taksista je i uvodjenje jedinstvene cene taksi prevoza, kao i odustajanje od predloga da na registarskim tablicama taksisti imaju oznake TX.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Taksisti danas u protestnoj vožnji

Izvor: Blic, 31.Jan.2011

Beograd - Strukovno udruženje taksi-preduzetnika SITAB počinje protestnu vožnju u 12 sati. Cilj im je da ukažu na potrebu uvođenja zakonitosti i reda u taksi prevoz.Potrpedsednik SITAB-a Stevan Blagojević rekao je da će okupljanje vozila početi u 11 časova i da će se tokom protesta saobraćaj...

Nastavak na Blic...

Protest taksista u Beogradu

Izvor: RTS, 31.Jan.2011

Završena protestna vožnja oko 700 beogradskih taksista. Novi razgovori o zahtevima taksista 8. februara. ..Protesna vožnja beogradskih taksista završena je oko 15 časova, a za 8. februar zakazan je razgovor taksista sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim, izjavio...

Nastavak na RTS...

Taksisti stigli ispred Skupštine grada

Izvor: Blic, 31.Jan.2011

Taksisti, članovi strukovnog udruženja SITAB, koji su danas oko 12 sati krenuli u protestnu vožnju, stigli su ispred Skupštine grada gde će do 15 sati čekati da ih primi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Taksiste je trebalo da primi Aleksandar Đukić iz Direkcije za javni prevoz, ali su oni...

Nastavak na Blic...

Taksisti se razišli, sledećeg utorka sastanak sa Gradom

Izvor: Blic, 31.Jan.2011

Taksisti, članovi strukovnog udruženja SITAB, koji su danas oko 12 sati krenuli u protestnu vožnju i okupili se ispred Skupštine grada, razišli su se oko 15 sati. Iako su očekivali da ih primi gradonačelnik Đilas, Grad im je ponudio da se sledećeg utorka sastanu sa Dejanom Malim, članom gradskog...

Nastavak na Blic...

Gradonačelnik zakazao taksistima sastanak za 8. februar

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2011, 07:12

BEOGRAD - Jučerašnja protesna vožnja taksista završena je oko 15 časova, nakon što je za 8. februar zakazan razgovor taksista sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim...- Mi se u međuvremenu pripremamo za novu protesnu vožnju 14 februara. Naši zahtevi ostaju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.