Tajvan testira krstareću raketu sposobnu da pogodi teritoriju duboko unutar Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023, 20:47

Tajvan testira krstareću raketu sposobnu da pogodi teritoriju duboko unutar Kine

Tajvan testira krstareću raketu sposobnu da pogodi teritoriju duboko unutar Kine, a oružje je namenjeno kao sredstvo odvraćanja od mogućih napada kineske vojske, objavio je danas Sputnjik internešenel.

Tajvanski Nacionalni institut za nauku i tehnologiju Čung-Šan testirao je danas novu krstareću raketu dugog dometa sposobnu da dopre duboko na kinesko kopno, objavili su tajvanski mediji.

Prema izveštajima, nova raketa zemlja-zemlja ima maksimalni domet od 1.200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kilometara, što joj omogućava da pogodi teritoriju kontinentalne Kine, uključujući gradove kao Vuhan i Čangša.

To je poslednja u nizu krstarećih raketa i raketa za površinske udare koje je razvila ili kupila tajvanska vlada poslednjih godina.

To uključuje krstareće rakete "tomahavk" i JASSM-ER kupljene od SAD, kao i program supersoničnih krstarećih raketa "klaud pik" produženog dometa, za koje Tajpej tvrdi da mogu da pogode kinesku prestonicu Peking.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajvan testirao moćnu raketu

Izvor: B92, 07.Feb.2023

Tajvan testira krstareću raketu sposobnu da pogodi teritoriju duboko unutar Kine...Oružje je namenjeno kao sredstvo odvraćanja od mogućih napada kineske vojske, objavio je danas Sputnjik internešenel...Tajvanski Nacionalni institut za nauku i tehnologiju Čung-Šan testirao je danas novu krstareću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.