Izvor: Southeast European Times, 28.Apr.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Problemi na severnom Kosovu mogu da budu deo dijaloga sa Srbijom

28/04/2011

PRIŠTINA, Kosovo -- Šefica kosovske delegacije u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri potvrdila je prvi put da problemi na severnom Kosovu mogu da budu deo procesa. Neće biti podele ili specijalnog statusa za sever, ali će u dijalogu biti dotaknut predlog Martija Ahtisarija koji uključuje blokiranje uticaja Beograda u toj oblasti, rekla je Tahiri u sredu (27. aprila), tokom posete Američkom univerzitetu Kosova.

U međuvremenu, listovi u Prištini citirali su glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << srpskog pregovarača Borka Stefanovića, koji je rekao da je spreman da razgovara o bilo kojoj temi, ali da neće praviti kompromis u pogledu Kosova. On kaže da je Priština stalno isticala svoju državnost, što nije lako. Stefanović je rekao da će štititi Ustav Srbije i odnositi se prema Kosovu kao integralnom delu Srbije. (Koha ditore, Kosova sot, Zeri, Ekspres, Lajm – 28.4.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.