Tadićevo saučešće porodici smrtno stradale devojčice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićevo saučešće porodici smrtno stradale devojčice

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je danas telegram saučešća porodici devojčice Brankice Stošić koja je tragično nastradala u sudaru dva autobusa kod mesta Balajnac, na putu Merošina - Niš.

"Primite moje najdublje saučešće. Saosećam u vašem bolu", navodi se u telegramu predsednika Srbije.

Tadić je povodom nesreće ukazao na neophodnost što hitnijeg usvajanja Zakona o bezbednosti o saobraćaju koji je u skupštinskoj proceduri, rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tanjugu u kabinetu predsednika.

Dačić: Ispitati sve činjenice u najkraćem roku

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić takođe je uputio telegram saučešća porodici devojčice Brankice Stošić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će u najkraćem roku ispitati sve činjenice koje su dovele do ovog tragičnog događaja, navedeno je u saopštenju.

Obradović obišao povređenu decu

Ministar prosvete Žarko Obradović obišao je danas u niškom Kliničkom centru povređene učenike šestog razreda osnovne škole "Nikodije Stojanović" iz Prokuplja, koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći dva autobusa pored mesta Balajnac, na putu Merošina - Niš.

"Ovo je jako loš dan za prosvetu Srbije. Jedno dete smo izgubili", rekao je Obradović, vidno potresen posle obilaska povređenih.

On je rekao da se uverio da su povređena deca i nastavnici u dobrim rukama i da u Kliničkom centru o njima u potpunosti brine medicinsko osoblje te zdravstvene ustanove.

Obradovih je, u izjavi novinarima, izrazio saučešće porodici nastradale učenice, a povređenima koji se oporavljaju poželeo brzo ozdravljenje.

Upitan da li će školske ekskurzije ovim biti dovedene u pitanje, Obradović je odgovorio da će država uraditi svoj deo posla, dodavši, da "šta god mi uradili i kakav god pravilnik imali, uvek ostaje ljudima da ga sprovode".

"Roditelji donose odluku o ekskurziji i pravilnik nije ovim ozbiljno doveden u pitanje sa stanovišta njegove suštine, ali tek kada budemo znali uzrok ove nesreće videćemo šta treba činiti", rekao je Obradović.

Ministar je napomenuo da ne treba unapred donositi zaključke i davati definitivne odgovore jer "putovati se mora ovako ili onako".

Direktor Kliničkog centra u Nišu, profesor dr Srbobran Trenkić rekao je novinarima da je jedno dete smešteno na neurohirurškoj klinici sa povredama opasnim po život, ali da je trenutno u stabilnom stanju i da se očekuje njegov dalji dobar oporavak.

Prognoze su, ipak, nezahvalne, napomenuo je Trenkić, i kazao da su ostala povređena deca nisu životno ugrožena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saučešće Ivice Dačića

Izvor: CrnaHronika.rs, 24.Maj.2009, 08:37

Prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici Stošić zbog tragične smrti njihove devojčice.

Nastavak na CrnaHronika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.