Tadić: Očekuje nas teška godina

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2010, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Očekuje nas teška godina

Predsednik Srbije i lider DS Boris Tdić izjavio je danas da Srbiju čeka teška godina u kojoj treba rešavati strukturne probleme, i da vanredne parlamentarne izbore iniciraju oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada Srbije mora da rešava.

Predsednik je na sednici Glavnog odbora DS u Staroj Pazovi rekao da Srbiju čeka politički program koji će trajati narednu deceniju i da su pred Vladom Srbije pitanja ublažavanja ekonomske krize, rešavanje dnevnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << problema - štrajkovi, kursa dinara, sproveđenje generalnog kursa reformi.

On je dodao da se u poslednje vreme pojavljuju inicijative za raspisivanje vanrednih parlmanrtarnih izbora, ali, kako je naglasio, izbore traže oni koji su u prethodnim godinama stvorili probleme koje Vlada Srbije danas mora da rešava.

Tadić je rekao da je prvo pitanje za vladu koliko je bila uspešna u ublažavanju posledica svetske ekonomske krize, da li je, rešavajući dnevne probleme, šstrajkove, oscilacije kursa dinara, uspela da sprovede generalni kurs reformi i koliko je spremna da nastavi sa sprovođenjem tog kursa razvoja zemlje uprkos svim teškoćama.

Predsednik Srbije poručio je da neće reći ništa novo ako kaže da se u Srbiji izuzetno teško živi i da su problemi slični i u većini evropskih zemalja, pogotovo na njenom jugoistoku.

Prema njegovim rečima, činjenica da je Vlada Srbije primenila mere za ublažavanje ekonomske krize i njima ublažila efekte, što je dovelo do toga da su ukupni parametri domaće ekonomije bolji nego u nekim zemljama EU, jeste činjenica, koja, međutim, ipak neće učiniti srećnim građane Srbije.

"To ne znači da su građani rešili svoje probleme. Moram da kažem da će 2010. godina biti izuzetno teška godina u kojoj ćemo se suočiti sa strukturnim problemima. Zato krizu moramo da iskoristimo da rešimo strukturne probleme", naglasio je Tadić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.