Tadić: Mandatar tek kada se definiše sastav vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Mandatar tek kada se definiše sastav vlade

BEOGRAD - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da će odrediti mandatara za sastav nove vlade kada se bude znalo koje stranke će činiti Vladu Srbije.

"Najvažnije je da nova vlada sprovodi politiku za koju je Srbija glasala. Kada se sastav te vlade konačno definiše, odrediću koja će ličnost na najbolji način povezati sve stranke i stvoriti tim koji će efikasno početi da rešava probleme građana", rekao je Tadić za današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Večernje novosti".Novi predsednik vlade mora da priđe ljudima, da razume njihovu muku i probleme, da stvara životnu perspektivu i omogući jednake šanse svima, dodao je Tadić.

On je rekao da je optimista u uverenju da će izborna volja građana biti u potpunosti poštovana i da će nova vlada sprovoditi politiku za koju se većinska Srbija opredelila i na predsedničkim i na parlamentarnim izborima.

Tadić je rekao da su Socijalistička partija Srbije i partije okupljene oko nje, pokazale odgovornost i želju da Srbija sarađuje sa svetom, umesto da se svađa i sukobljava s njim.

"I oni se zalažu za ekonomski jaku zemlju koja će imati kapacitet da brani svoj integritet i suverenitet, svoje Kosovo, i koja će vršiti neophodne socijalne reforme i doprineti principu socijalne pravde u društvu", rekao je Tadić.

Demokratska stranka, dodao je Tadić, uložiće maksimalni napor da se što pre formira vlada koja će se boriti i za nacionalne interese, ali i za interese svakog građanina Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tadić: Koalicija, pa mandatar

Izvor: B92, 04.Jun.2008

Beograd -- Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da će odrediti mandatara za sastav nove vlade kada se bude znalo koje će stranke činiti Vladu Srbije..."Najvažnije je da nova vlada sprovodi politiku za koju je Srbija glasala. Kada se sastav te vlade konačno definiše,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.