Tadić: Biće ispitani navodi o zloupotrebama novca za Kosovo

Izvor: Blic, 08.Apr.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Biće ispitani navodi o zloupotrebama novca za Kosovo

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Medvedji da će biti ispitani navodi o zlopuoptrebama novca koji se iz budžeta Vlade Srbije izdvaja za poboljšanje standrda i infrastrukture srpskog stanovništva na Kosovu i da će krivci biti kažnjeni. Boris Tadić danas u Medveđi

"Ako je istina da su neki dobijali duple plate, da jer bilo zloupotreba u torošenju tih sredstava, da je bilo finansijskih zlopotreba, a te analize su upravo u toku, onda je to jedna tragična činjenica", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Da Kosovo i Metohija, koje je jedno od najvažnijih nacionalnih pitanja nacionalne politike države Srbije, bude istovremeno predmet zloupotrebe pojedinih ljudi, to ćemo istražiti i sasvim je sigurno da će oni, koji su vršili eventualne zloupotrebe, biti kažnjeni, rekao je Tadić.

Tadić je podsetio da je poslednjih godina iz državnog budžeta za Kosovo godišnje izdvajano izmedju 300 i 500 miliona evra za Kosovo.

"To su velika sredstva, to su sredstva koja sasvim sigurno mogu da obezbede relativno dobar životni standard za naše ljude koji žive na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić, dodavši da Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova i druga ministarstva imaju nadležnost da utvrde da li je bilo zloupotreba u prethodnim godinama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.