Tači planira novi upad!

Izvor: TvojPortal.com, 11.Avg.2011, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači planira novi upad!

/vesti online/ Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je za "Vesti" da su Srbi sa severa Kosova ispunili osnovnu odrednicu iz Sporazuma Beograda i Kfora o uklanjanju barikada, ali da postoje ozbiljne indicije da će Albanci još jednom pokušati da osvoje administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.


- Imamo informacije da Albanci nisu odustali od ideje da embargo sprovedu u potpunosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Ali, u slučaju da se ponovi scenario od pre dve nedelje, Srbi sa severa će odmah vratiti sve barikade, a čuvaće ih duplo više ljudi nego što ih je do sada čuvalo - kaže Nedeljković.
Prema njegovim rečima, poštujući Sporazum Beograda i Kfora, u utorak kasno uveče uklonjene su i poslednje barikade postavljene u mestima Zupče i na ulazu u Leposavić, ali će barikada kod Rudara ostati do daljeg.
 
- Ne postoji vremensko ograničenje do kada te barikade moraju biti uklonjene, niti smo dobili ultimatum Kfora ili Euleksa pošto je i na tom mestu omogućen slobodan protok robe i putnika tim putnim pravcem, ali odluka o uklanjanju barikada zavisi isključivo od procene Kriznog štaba koji je u stalnom zasedanju, a dežurstva su i dalje na tom mestu danonoćna - tvrdi Nedeljković.Ostatak teksta pročitajte na linku

SrbijaHASIM TACIsever kosovanovi upadNačelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.