Tablet za 35 dolara

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tablet za 35 dolara

Aakash (nebo na Indijskom) je jeftini tablet koji je predstavila vlada Indije i on će biti korišćen za edukaciju dece u školama.

Za početak naručeno je 100.000 komada, nakon čega će krenuti nabavka preko milion jedinica koje će biti namenjene za učenike i studente.Cena je 35 dolara.

- Uskoro će svaki školarac imati pristup ovom računaru koji košta 35 dolara. To je prilika da deca bolje i jednostavnije stiču znanja - rekao je ministar za telekomunikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i obrazovanje, Kapil Sibal.

Zvanična prezentacija održana je danas, a pored ministra o performansama su govorili predstanici kompanije DataWind, male britanske kompanije koja je razvila ovaj uređaj.

Mnogi ipak sumnjaju da će na kraju ovaj uređaj koštati 35 dolara, već ističu da je realnija cifra 50 dolara.

Specifikacije ovog uređaja nisu impresivne, ali ukoliko "radi posao", ovo je odličan potez Vlade Indije.

Aakash:

Operativni sistem: Android 2.2

Ekran: 7 inča

Procesor: 366 MHz + HD video co-procesor

RAM: 256 MB

Memorija: 2GB + 2GB Micro-SD (do 32 GB)

USB portova: 2

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indija lansirala najjeftiniji laptop na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2011

NJU DELHI -..Indija je danas lansirala na najjeftiniji laptop na svetu, čija je cena 46 dolara (36 evra)...Kako je saopštio proizvođač Dejtavind, kompanija čije je sedište u Kanadi, cena novog kompjutera bi mogla da se smanji na 36 dolara, a možda i da dostigne skoro simboličnu cenu od 10 dolara..."Naš...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.