ŠOK DETALJI O UROŠEVOM PONAŠANJU UOČI MASAKRA: Ispitano osam svedoka - evo šta je sve isplivalo na videlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2023, 18:08

ŠOK DETALJI O UROŠEVOM PONAŠANJU UOČI MASAKRA: Ispitano osam svedoka - evo šta je sve isplivalo na videlo

Uroš Blažić je trenutno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

U istrazi masakra u Mladenovcu ove nedelje je u Višem javnom tužilaštvu saslušano osam svedoka. Saslušani su neki od ranjenih koji su preživeli krvavi pir Uroša Blažića (21), a jedan od svedoka je otkrio Blažićevo ponašanje uoči samog masakra.

Saslušane su porodice žrtava, koje su ispričale potresne detalje kobne večeri. Ispitano je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekoliko ranjenih, a očekuje se da uskoro budu ispitani i ostali povređeni, kada im zdravstveno stanje to omogući. Jedna od devojaka koja se te večeri nalazila u dvorištu u selu Dubona pre samog masakra, videla je Uroša Blažića, a u svom iskazu je otkrila kako se ponašao.

- Poznajem ga otprilike godinu dana, često je motorom dolazio u školsko dvorište, prilazio je okupljenom društvu i često se družio sa meštanima - ispričala je devojka.

Ona nije imala informacije da su postojali neki problemi sa njim, već kako je rekla, družio se sa nekim ljudima iz sela.

Ona je primetila Blažića u automobilu u Duboni oko 22:30 časova tog 4. maja. Kako je ispričala, uočila je da je nešto neobično u njegovom ponašanju, ali tada nije ni slutila šta Blažić planira.

Videla sam kada je prošao kolima, usporio je pored školskog dvorišta, pogledao me je i osmotrio školsko dvorište, ali se nije javio. Samo je produžio ka Malom Orašju. Prošlo je neko vreme, a zatim sam čula pucnje - ispričala je ona.

Devojka tog kobnog trenutka nije bila u školskom dvorištu, kada se Blažić vratio u Dubonu i ispalio hice, ali je čula pucnje i ubrzo saznala šta se dogodilo.

Blažić je tada u Malom Orašju ubio pet osoba, u Duboni troje, a ranio je 14 ljudi.

Podsetimo, taksista je u Tužilaštvu ispričao da je kobne noći primio poziv od dispečerske službe u kojem mu je rečeno da ima vožnju do mesta u blizini Uba.

Kako je ispričao on se dok je vozio putnicu isključio sa autoputa na naplatnoj rampi Mali Požarevac.

- Tada je, ispričao je on, primetio više policijskih vozila u suprotnoj traci, a on je nastavio da vozi polako. Čekao je red na naplatnoj rampi i ispred njega je bilo nekoliko vozila. Oko 23.30 u njegovo vozilo je upao mladić koji je držao torbu u ruci - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, Blažić se taksisti obratio rečima: "Vozi, imam bombu."

- Taksista mu je rekao da ima mušteriju, međutim Blažić je bio uporan i pošto je pretio bombama taksista je shvatio da ima bombu. Blažić je seo pored devojke koja je već bila u vozilu. Ona je ćutala, a on joj se obratio: "Vidi, imam bombu". U jednom trenutku je počeo i da čita vesti, a taksista je tada saznao i da Blažićev otac radi u Vojsci. Taksista je rekao i da će mu otac imati silne neprilike. Prema rečima taksiste, Blažić je rekao i da će ako ga uhvate ići na doživotnu robiju ili će da ga ubiju ili će sam sebi da oduzme život. Kada su stigli u Vinjište, Blažić je od taksiste tražio 3000 dinara, jer mu treba za hranu i tražio mu da obeća da ga neće prijaviti - navodi naš izvor.

Uroš Blažić je trenutno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju. Ubrzo nakon što je uhapšen, policija je lisice na ruke stavila i njegovom ocu Radiši Blažiću, kojem je u četvrtak produžen pritvor do 30 dana.

Njemu se na teret stavlja krivično delo "nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija".

On se sumnjiči da je u objektima u kojima stanuje držao veću količinu oružja i municije i vozilo koje je, njegov sin koristio prilikom višestrukog ubistva u Malom Orašju i Duboni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.