TUKAO JE, PA NA KRAJU ZADAVIO! Monstruozne reči mladića koji je ubio Srpkinju u Mariboru - ovo je izgovorio njenoj mami

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2023, 08:10

TUKAO JE, PA NA KRAJU ZADAVIO! Monstruozne reči mladića koji je ubio Srpkinju u Mariboru - ovo je izgovorio njenoj mami

Komšije i stanodavac otkrili šta se dešavalo kobne večeri.

Mladić (20), iz Slovenije uhapšen je zbog sumnje da je zadavio devojku (27), inače državljanku Srbije, a njeno telo pronađeno je dva dana nakon zločina. On je devojku pre ubistva monstruozno pretukao, a tragovi krvi bili su vidljivi po celom stanu.

Mladić je rođen u Kosovskoj Mitrovici, a slovenačkoj policiji je poznat kao višegodišnji izvršilac krivičnih dela. Sumnja se da je on >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 25. maja, u garsonjeri, na drugom spratu stambene zgrade u ulici Partizanska cesta u Mariboru, ubio Srpkinju tako što ju je tokom svađe prvo tukao, a zatim je rukama uhvatio za vrat i počeo da je davi sve dok nije izdahnula.

- Prema rezultatima obdukcije smrt je nastupila kao posledica gušenja. Osumnjičeni i njegova partnerka, sada pokojna, su se kobne večeri u iznajmljenom stanu u kome inače živi osumnjičeni, oko 23 sata potukli. Tokom svađe, osumnjičeni je tukao devojku po licu, a nakon toga je uhvatio rukama za vrat i zadavio je . navodi izvor Nove.rs.

Svađu osumnjičenog i ubijene devojke su čule komšije iz stana pored, kojima je inače mladić kucao na vrata.

- Čuli su njihovu svađu i vriske ubijene devojke: "Pusti me". Oni su videli napadača kako je posle 23 časa na kratko izašao iz stana i vratio se posle oko 15 minuta. Komšije su obavestile vlasnika stana u kome se dogodio zločin i rekli mu da im je njegov stanar lupao na vrata i da se čuje buka. Zbog opisanog, stanodavac je zvao nekoliko puta telefonom mladića, ali mu nije odgovarao na pozive. Kasnije je osumnjičen poslao poruku da je u Univerzitetskom kliničkom centru Maribor i da ga kasnije pozove. Između ostalog, stanodavac je rekao da je prihvatio momka kao podstanara kada mu je prilikom razgledanja stana rekao da ga roditelji izbacili iz stana i da će u stanu živeti sam - kaže izvor.

Kobne noći oko 23.30, on je pozvao svoju majku , i rekao joj da je Srpkinja došla kod njega i napala ga, da su se tukli, da ga je udarila i da je i on njoj uzvratio.

- Zamolio ju je da dođe kod njega, ali kako ona nije mogla jer joj je mlađi sin imao temperaturu, savetovala mu je da sredi stvar i da spava. Sutradan, 26. maja 2023. godine, u jutarnjim satima, majka je pozvala osumnjičenog, da bi proverila kako je okončana rasprava i kako je rešio svađu sa devojkom. Sin joj je rekao da je sve u redu, da leži pored njega i da će pozvati njenu majku i sestru da dođu po nju - navodi se dalje u prijavi.

Takođe, u krivičnoj prijavi piše i da je toga dana oko 8 sati ujutru otišao do susednog stana i da je kucao komšijama na vrata.

- Nekoliko puta je snažno zakucao na vrata, ali komšinica iz straha, kako je bila sama kod kuće sa bebom, nije otvarala. On se vratio u stan, a zatim oko 12 časova ponovo izašao iz stana i otišao da potraži lekarsku pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Maribor (UKC Maribor). Prilikom lekarskog pregleda osumnjičenom su konstatovane višestruke povrede, a uzrok istih opravdao je da se potukao sa partnerkom, udarivši o ivicu kreveta - navodi izvor.

Dana 27. maja 2023. godine oko 11 časova, majka preminule pozvala je telefonom ćerku, ali se ona nije javljala.

- Kasnije je pozvala osumnjičenog, koji se takođe nije javio. Istog dana, u 13.39 časova, primila je povratni poziv od osumnjičenog, koji joj je u razgovoru rekao da je njena ćerka spavala, da je bila u komi, ali i da je krvava jer su svađali. Uplašena majka je odmah pozvala devojčinu sestru i njenog dečka i zamolili da odu do njih. Momak sestre je pozvao osumnjičenog kome je on ponovio isto što i majci ubijene devojke, pa su se oni uputili ka stanu - ističe sagovornik i navodi da je sestra ubijene devojke u međuvremenu obavestila Regionalni informativni centar.

Dispečer im je rekao da se ne približavaju adresi ako je osumnjičeni još uvek u okolini i na slobodi, ali su i obavestili Hitnu pomoć.

- Kada su stigli na mesto ubistva, osumnjičeni im je rekao da je Hitna pomoć već tu. Tada su saznali i da se dogodilo ubistvo dva dana ranije - navodi izvor.

Kako je utvrđeno tokom istrage, monstrum je pretukao i zadavio devojku. Njemu su odmah stavljene lisice na ruke.

- Po stanu su bili tragovi krvi, po zidu, krevetu, jastucima.. Prizor je bio stravičan - kaže sagovornik.

Osumnjičeni i ubijena Srpkinja upoznali su se početkom 2023. godine. Njegova majka ispričala je istražiteljima da je njen sin imao problem sa narkoticima, ali i nasiljem.

Svoju majku je 2021. napao i povredio, nakon čega mu je izrečena zabrana prilaska.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.