TUĐE NEĆEMO, SVOJE NE DAMO: Branitelji Sinjajevine rekli svoje, narod jači od crnogorske vojske

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 15:43

"TUĐE NEĆEMO, SVOJE NE DAMO": Branitelji Sinjajevine rekli svoje, narod jači od crnogorske vojske

Branitelji Sinjajevine četvrti dan zaredom čekaju crnogorsku vojsku da dođe na tu planinu, ali ih oni samo nadleću iz vazduha.

Ministarstvo odbrane za danas je najavilo početak vojne vežbe na Sinjajevini, ge ih čekaju meštani koji se tome protive, eko-aktivisti, planinari, ljubitelji prirode. Oni su i minulu noć proveli na Savinim vodama, na lokaciji Margita, gde je predviđeno gađanje minobacačima.

Sinoć su im se pridružili i čuvari Bukovice, koji su "preuzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stražu". Tokom dana, branitelje Sinjajevine posetilo je više desetina građana iz nekoliko opština.

Dan su proveli uz vatru, razgovarajući o mogućnostima koje ta planina pruža stočarima, sakupljačima lekovitog bilja, turistima, ali i svim građanima Crne Gore.

- Danas nas je obišla policijska patrola. Bili su korektni prema nama, i za sad je sve mirno - kazao je sagovornik koji se trenutno nalazi na Sinjajevini.

Predsednik Opštine Berane Dragoslav Dado Šćekić, poslanik SNP-a Dragan Vukić i nekoliko funkcionera te partije došli su na Sinjajevinu da pruže podršku čuvarima te planine. A nešto ranije stigli su i funkcioneri građnaskog pokrta URA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.