TRI HELIKOPTERA KRENULA KA NOVOJ VAROŠI: Bukti požar u Negbini, gori 150 hektara četinarske šume (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 07:47

TRI HELIKOPTERA KRENULA KA NOVOJ VAROŠI: Bukti požar u Negbini, gori 150 hektara četinarske šume (FOTO)

Tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, jutros oko 5 časova, poleteli su u pravcu Negbine kod Nove Varoši, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena.

Još jedan helikopter će im se pridružiti u toku prepodneva.

Požar koji je zahvatio oko 150 hektara četinarske šume ne ugrožava ni domaćinstva, ni stanovništvo.

Helikopterska jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Кragujevca, Кraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Кruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Požari u zapadnoj Srbiji: Vanredna situacija u Novoj Varoši

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2021

Na teritoriji opštine Nova Varoš, u zapadnoj Srbiji,  proglašena je vanredna situacija zbog  šumskog požara koji gori na tom području u okolini sela Negbina, saopštilo je danas (29. jul) Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Ministarstvo je najavilo da će, s obzirom na vremenske uslove,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.