TRENUTAK RAZARANJA GAZE: Čuvena zgrada El Šoruk pada kao kula od karata, nestaje u ogomnom plamenu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 18:43

TRENUTAK RAZARANJA GAZE: Čuvena zgrada El Šoruk pada kao kula od karata, nestaje u ogomnom plamenu (VIDEO)

Zadat je snažan udarac Hamasu

Čuvena kula El Šoruk u centralnoj Gazi srušila se nakon što je bila na meti niza izraelskih projektila. Izraelski vazdušni udari još uvek traju i do sada je zadat najsnažniji udarac Hamasu koji je izgubio veliki broj boraca i vođa pokreta.

Izraelski odlazeći premijer, Benjamin Netanjahu je rekao da će Izrael pojačati udare na palestinske položaje i dodao da je "ovo tek početak", što nagoveštava dalju eskalaciju nasilja i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sukoba u Pojasu Gaze i Jerusalimu.

JUST IN - Al-Shorouk Tower building in central Gaza collapsed after it was targeted by a series of Israeli missiles.pic.twitter.com/wG0osUWTCI

— Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) May 12, 2021

Hamas je više puta lansirao na stotine projektila prema izraelskoj teritoriji, većina njih je uništena zahvaljujući "Gvozdenoj kupoli", ali su mnogi i pali na naseljena mesta i gradove poput Aškelona, Ašdoda, Jerusalima i Tel Aviva.

Uz to se nastavljaju sukobi na ulicama Jerusalima i opšta situacija je izuzetno nestabilna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.