TREĆI APRIL JE VAŽAN DATUM ZA SVE SRBE: Počinje suđenje vođama terorističke OVK

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 18:41

TREĆI APRIL JE VAŽAN DATUM ZA SVE SRBE: Počinje suđenje vođama terorističke OVK

Vlada ogromno interesovanje

Portparolka Specijalnog suda za ratne zločine na KiM Anđela Grip izjavila je da vlada ogromno interesovanje za suđenje liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, Hašimu Tačiju, Redžepu Selimiju, Jakupu Krasnićiju i Kadriju Veseliju, pred Specijalnim sudom za ratne zločine na KiM sa sedištem u Hagu, koje počinje 3. aprila.

Ona je rekla da suđenje počinje u 9 sati uvodnom rečju tužilaštva, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << može da traje do pet sati.

- Očekuje se da će obrazlaganje optužnice da se protegne na ceo prvi dan, a možda delom i na utorak - rekla je Grip. Prema njenim rečima, nakon toga uvodne reči imaće žrtve, a zatim će uslediti uvodna reč advokata sve četvorice optuženih bivših lidera tzv. OVK.

- Tačijev tim imaće na raspolaganju tri sata, Veselijev - 45 minuta, Seljimijev - jedan sat, a Krasnićijev - oko sat i po - istakla je ona.

Napomenula je da će suđenja počinjati u 9 sati i okvirno završavati do oko 14 sati. Porparolka je istakla da za ovo suđenje vlada ogromno interesovanje mnogih medija i već je akreditovano preko 50 novinara, a najavljeni su brojni članovi familije i prijatelji optuženih, kao i druga publika, pa će sudnica biti prepuna.

Četvorica bivših lidera OVK nalaze se u pritvorskoj jedinici u Hagu od novembra 2020. godine, a sumnjiče se za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.