Izvor: Press, 29.Jul.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽILI ZLATO, ZAVRŠILI NA SUDU Srbijanac prevario Bosanca, mora mu platiti 131.400 evra

Bilo je potrebno mnogo truda da sud u Austriji natera 54-godišnjeg državljanina Srbije da prizna krivični delo.



Foto: Probst/Meinbezirk / Promo



Na kraju je to učinio i dobio uslovnu kaznu u koju je uračunato i 10 meseci provedenih u pritvoru. Osim toga, ima i obavezu posećivanja psihoterapijskog stručnjaka. Ali, najviše će ga pogoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << obaveza plaćanja novčane odštete „žrtvi“ iz BiH u iznosu od 131.400 evra.
Iz sudnice je izašao kao slobodan čovek.
Ovakva presuda mogla je samo delomično zadovoljiti njegovu „žrtvu“, muškarca poreklom iz BiH, iz okruga Tuln. Naime, sve je počelo kada su se njih dvojica našli na iskopavanju zemlje u potrazi za zlatom. Muškarac iz BiH je od prijatelja zatražio da neke iskopane uzorke ispita u specijalizovanim laboratorijama u Srbiji.
Kakva greška. Srbijanac je brzo otkrio da nema govora o zlatu, ali je doneo krivi nalaz da se zaista radi o uzorku plemenitog metala. To je privuklo Bosanca da uloži silne pare u biznis iskopavanja zlata, pri čemu je logističku opremu nabavljao njegov „prijatelj“ iz Srbije.
Bosanca je zahvatila „zlatna groznica“ pa je prodao kuću u BiH i zemlju u Austriji, pozajmljivao novac od rodbine, prijatelja, šefa kompanije u kojoj je radio, a sve pare investirao kod navodnog prijatelja. Kada je jednom upitao Srbijanca gde je otišlo njegovih 30 hiljada evra, ovaj je iscenirao obračun u šumi u kojem je novac navodno završio kod pripadnika srbijanske tajne policije!?
Tokom suđenja kao olakšavajuća okolnost za optuženog uzeto je mišljenje psihijatra da 54-godišnji Srbijanac boluje od paranoidne psihoze. Toliko je ubedljiv u svojim lažima da žrtva mora imati visok koeficijent inteligencije da shvati kako je reč o prevarantu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.