TRAŽIĆEMO NAJSTROŽU KAZNU, SRPSKA DECA NISU METE: Kancelarija za KiM traži da Albanac koji je udario dete odgovara

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 01:17

TRAŽIĆEMO NAJSTROŽU KAZNU, SRPSKA DECA NISU METE: Kancelarija za KiM traži da Albanac koji je udario dete odgovara

Danas oko 17,00 sati u blizini bolnice u Gračanici teško je povređen trinaestogodišnji L. P, srpske nacionalnosti, kada ga je udario automobil

Podsećajući da je danas popodne oko 17,00 sati u blizini bolnice u Gračanici teško povređen trinaestogodišnji L. P, srpske nacionalnosti kojeg je dok je vozio bicikl udario automobil kojim je upravljao pripadnik albanske nacionalnosti a koji je pobegao sa lica mesta, Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi.

- Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja. Samo će se najstrožom kaznom poslati jasna poruka da srpska deca nisu mete i da ne smeju još jednom biti žrtve bez kazne. To od Kosovske policije, ali i međunarodne zajednice, očekuje svaka srpska porodica na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da je današnji događaj izazvao razumljivu uznemirenost i revolt Srba u Gračanici, ali i širom Kosova i Metohije.

I dok upućuju molbu Srbima u Gračanici i na Kosmetu da ostanu mirni iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da će pružiti svu moguću pomoć i logistiku porodici povređenog dečaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.