TRANSRODNA ZATVORENICA OSUĐENA ZBOG ZLOSTAVLJANJA DEVOJČICE PREMEŠTENA U ŽENSKI ZATVOR: Horor koji se u ćeliji nakon toga dogodio šokirao je i policiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 20:29

TRANSRODNA ZATVORENICA OSUĐENA ZBOG ZLOSTAVLJANJA DEVOJČICE PREMEŠTENA U ŽENSKI ZATVOR: Horor koji se u ćeliji nakon toga dogodio šokirao je i policiju (VIDEO)

Transrodna zatvorenica koji je u Škotskoj poznata kao jedna od najopasnijih zatvorskih cimerki, pronađena je mrtva u svojoj ćeliji nakon što je premeštena u ženski blok.

Tifani Skot, stara trideset i dve godine, nije se osećala dobro, te je prebačena u zatvorsku bolnicu gde je i preminula.

Skot, koja je osuđena zato što je proganjala trinaestogodišnju devojčicu. Ranije ove godine je podnela molbu da bude premeštena u ženski deo zatvora. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ona se u sredu nije osećala dobro, a preminula je dan nakon što je primljena u bolnicu.

Portparol policije izjavio je da se ova smrt za sada vodi kao nerazjašnjena.

Slučaj premeštanja Tifani Skot u ženski zatvorski blok izazvala je budnu raspravu u javnosti, a i Vlada je morala da se izjasni oko ovog slučaja.

Tada je ministar pravde negirao mogućnost da Skot bude premeštena u ženski zatvorski blok, a obećao je i reviziju tretmana transrodnih zatvorenika među kojima je bila i dvostruka trans silovateljka Isla Brajson

Izvor: Srbija Danas/metro.co.uk/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.