TRAMP SMANJUJE BROJ VOJNIKA U NEMAČKOJ: Potez germanskih premijera iznenadio SAD, nastala neizvesnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 21:54

TRAMP SMANJUJE BROJ VOJNIKA U NEMAČKOJ: Potez germanskih premijera iznenadio SAD, nastala neizvesnost

Pisma premijera četiri južne pokrajine gde su stacionirane američke baze adresirana su na 13 članova Kongresa uključujući i senatore Mita Romnija i Džima Inhofa.

Premijeri četiri nemačke pokrajine apelovali su na članove američkog Kongresa da blokiraju planove o povlačenju američkih vojnika iz Nemačke.

- Tražimo da nas podržite dok nastojimo da ojačamo prijateljske veze i osiguramo američko prisustvo u Nemačkoj i Evropi u budućnosti - napisali su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premijeri Bavarske, Hesena, Baden-Virtemberga i Rajnlad-Palatinata.

Oni su naveli da američke snage u njihovim državama čine kičmu američkog prisustva u Evropi omogućuju NATO da deluje. Portparol američke ambasade u Berlinu nije želeo da komentariše ovo pitanje.

Predsednik Donald Tramp nedavno je najavio da će smanjiti broj vojnika u Nemačkoj za 9.500 na 25.000.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.