TRAMP POPULARNIJI OD BAJDENA PREMA ANKETAMA: Zanimljivo je da ima neko popularniji i od njih (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 21:01

TRAMP POPULARNIJI OD BAJDENA PREMA ANKETAMA: Zanimljivo je da ima neko popularniji i od njih (VIDEO)

Istraživanje 1.000 američkih birača sprovedeno je od 21. do 22. jula 2021. godine od strane Rasmusen Riportsa.

Bivši predsednik Donald Tramp popularniji je kod glasača nego predsednik Džo Bajden, zaključak je Rasmusenove ankete objavljene u petak.

Pedeset i jedan odsto glasača ima barem donekle povoljno mišljenje o Bajdenu u poređenju sa 52 procenta koji imaju donekle povoljno mišljenje o Trampu. Više ljudi ima nepovoljan pogled na Bajdena (48 odsto) od Trampa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (46 odsto). Međutim, bivši predsednik Barak Obama popularniji je među glasačima i od Bajdena i od Trampa. Pedeset pet odsto glasača na Obamu gleda blagonaklono, a samo 26 odsto ima vrlo nepovoljno mišljenje o njemu.

- Upoređujući biračka mišljenja o Bajdenu i njegova dva prethodnika po demografskim kategorijama, trenutni predsednik pati od žešćeg neodobravanja republikanaca i nema snažnu podršku crnih glasača koji su koristili Obami - prema anketi.

Izveštaj se nastavlja: ​​57 posto glasača Afroamerikanaca ima vrlo povoljno mišljenje o Obami, samo 45 posto glasača Afroamerikanaca ima vrlo povoljno mišljenje. Možda i značajnije, procenat crnih glasača koji imaju vrlo nepovoljan pogled na Bajdena (19 procenata) više je nego dvostruko veći od broja crnaca koji su o Obami mišljenja vrlo nepovoljni (9 procenata).

Pripadnost partiji je najznačajniji faktor u mišljenjima Bajdena i njegova dva neposredna prethodnika. Sveukupno, 83 posto demokrata gleda na Bajdena povoljno, kao do 20 posto republikanaca i 47 posto nepovezanih glasača. Osamdeset i četiri odsto republikanaca ima povoljno mišljenje o Trampu, kao i do 27 odsto demokrata i 47 odsto nepovezanih glasača.

Obama je dobio povoljne ocene od 83 odsto demokrata, 27 odsto republikanaca i 51 odsto nepovezanih birača.

Istraživanje 1.000 američkih verovatno birači sprovedeni su od 21. do 22. jula 2021. godine od strane Rasmusen Riportsa. Granica greške uzorkovanja je +/- 3 procentna poena uz nivo pouzdanosti od 95 procenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.