TRAMP MORA BITI OSUĐEN! Novi napad na bivšeg američkog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 21:43

"TRAMP MORA BITI OSUĐEN!" Novi napad na bivšeg američkog predsednika

Devet demokratskih tužioca Zastupničkog doma rekli su da je Tramp počeo proizvoditi bes svojih pristalica puno pre 6. januara.

Donald Tramp bio je glavni inicijator napada na Kapitol 6. januara, rekao je u sredu glavni demokratski tužioc Džejmi Raskin, drugog dana procesa bivšem predsedniku u Senatu.

- Američki predsednik je poslao masu svojih pristalica na Kapitol - rekao je Raskin na početku dana u kojem glavnu reč ima optužba.

Dokazi će "pokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je Donald Tramp napustio svoju ulogu" vrhovnog zapovednika i postao glavni pokretač opasne pobune - dodao je.

- U ovom slučaju ne radi se o optuživanju nedužnog promatrača, već o čoveku "osobno odgovornom za početak napada - istakao je Raskin.

U sredu počelo suđenje Trampu

Senat je u sredu počeo suđenje bivšem američkom predsedniku za proizvođenje pobune odnosno smrtonosni napad na zgradu američkog Kongresa.

- Ako želimo "sprečiti da se ovako nešto ikada ponovi, on mora biti osuđen - dodato je iz Seneta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.