TRAMP ĆE POBESNETI KAD PROČITA ODLUKU SUDA: Doneta naredba koja zaustavlja deportaciju dece migranata

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2020, 21:55

TRAMP ĆE POBESNETI KAD PROČITA ODLUKU SUDA: Doneta naredba koja zaustavlja deportaciju dece migranata

SPR:SUD-TRAMP-MIGRANTI Sud:Administracija Trampa da prestane da vraća decu migrante

Sudija federalnog suda danas je naredio Trampovoj administraciji da prestane da vraća decu migrante, koja bez pratnje odraslih prelaze granicu na jugu zemlje, čime se zaustavlja politika SAD koja je za rezultat dala brze deportacije manjina tokom pandemije korona virusa.

Sudija Emet Saliven je, po tužbi grupe koja brani dečja prava, zabranio vladi SAD da decu, koja uđu na teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amerike, proteruje iz zemlje pre nego što pokušaju da zatraže azil ili neki drugi vid zaštite prema saveznom zakonu, prenose mediji.

Navodi se da je Trampova administracija, pod izgovorom da je u toku vanredno stanje zbog korona virusa, proterala najmanje 8.800 dece, koja su od marta bez pratnje odraslih ušla na teritoriju SAD.

Pogranična služba je vratila mnoge ljude u Meksiko čim su prešli granicu, dok su neke zadržavali u pritvoru ili hotelima, ponekad danima i nedeljama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.