TRAGIČNA SUDBINA DVE PORODICE! Jedan ostavio devojčicu i trudnu suprugu, drugi nije ni stigao da se oženi - stravična nesreća zavila Kraljevo u crno

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2022, 11:52

TRAGIČNA SUDBINA DVE PORODICE! Jedan ostavio devojčicu i trudnu suprugu, drugi nije ni stigao da se oženi - stravična nesreća zavila Kraljevo u crno

Marko Milenković (31) i Stevan Zdravković (24) nastradali su u strašnoj nesreći, koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u petak, oko 23 sata, u kraljevačkom preduzeću za preradu drveta „MTI“

Kako se saznaje, nesreća se dogodila kada se na njih dvojicu i još jednog dvadesetšestogodišnjeg kolegu, obrušila velika količina piljevine iz silosa koji su čistili.

Pod ogromnim teretom i bez vazduha, jedan radnik je preminuo na licu mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi je podlegao povredama u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu uprkos ogromnim naporima lekara da ga reanimiraju, dok je treći radnik nekako uspeo sa se spase.

 - Video sam preminulog sina u bolnici. Nije imao nikakve povrede na sebi. Očigledno da nije mogao do vazduha. Radio je u petak prvu smenu, a onda je uveče otišao da očiste taj silos. Eto, kako se završilo. Umesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, moj Marko nas je zauvek napustio. Velika nesreća nas je zadesila – nemoćno šireći ruke rekao je za "Novosti" Markov otac, Miladin Milenković.

Dolazio nam je kolega koji se spasio, jedva govori. A, i šta tu ima da se priča, ništa Marka ne može da nam vrati.

Markova supruga Olivera u dvorištu porodične kuće od tuge za tragično nastradalim suprugom ne može da dođe do reči.

Imamo četvorogodišnju kćerkicu, a bebu smo očekivali u februaru. Ne mogu da govorim, razumite me, u drugom stanju sam – kroz suze teško izgovara Olivera.

O njenom tragično nastradalom suprugu rođaci, prijatelji i komšije koje zatičemo ispred dvorišta govore samo najbolje.

Vredan i pošten momak, dobar otac i suprug. Obožavao je svoju kćerkicu, radovao se bebi, ali eto, nešto njemu i Oliveri nije dalo da zajedno dočekaju novu radost i ispune sve planove o kojima su sanjali – kaže jedan rođak.

Slično o Markovom mlađem, takođe tragično nastradalom kolegi Stevanu Zdravkoviću govore i njegovi prijatelji u selu Vitkovac nadomak Kraljeva. U porodičnoj kući trenutno je samo baka, pa nas ljubazno mole da je ne uznemiravamo.

Mnogo teško je sve ovo podnela. Majka i brat završavaju formalnosti u bolnici, a otac treba da doputuje iz inostranstva – objašnjavaju prijatelji.

Sve njih je, kako kažu, teško pogodila vest o ovoj nesreći. Izgubili su više nego dobrog i odanog prijatelja.

Bio je to momak za primer, jedan u milion. Nije zaslužio da ode na ovakav način, ni mi da ga ovako zauvek izgubimo – naglašavaju Stevanovi drugari. - Celo selo tuguje za njim. Svi su u šoku.

Sahrana posmrtnih ostatataka Marka Milenkovića, kako saznajemo u porodici, biće obavljena u ponedeljak na gradskom groblju u Kraljevu, dok će termin sahrane Stevana Zdravkovića biti naknadno određen.

Niko od nadležnih u preduzeću u kojem se nesreća dogodila nije bio raspoložen za izjave. Na ulazu nas je sačekala zaključana kapija, dok su nas pripadnici obezbeđenja ljubazno obavestili da „niko nije u stanju da razgovara sa novinarima“.

U svakom slučaju, povodom ove nesreće pune ruke posla svakako će imati i inspekcijske službe koje bi trebalo da utvrde da li su ispoštovane sve procedure zaštite na radu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.