TRAGEDIJA ZA 1. MAJ Aleksandra sa društvom došla da provede praznik, a onda je sve eksplodiralo - nije joj bilo spasa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 08:53

TRAGEDIJA ZA 1. MAJ Aleksandra sa društvom došla da provede praznik, a onda je sve eksplodiralo - nije joj bilo spasa (FOTO)

Proslava brzo može da se pretvori u tragediju.

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Tog 1. maja 2013. godine ništa nije slutilo na tragediju. Vesela proslava brzo se pretvorila u horor.

Naime, Aleksandra Pantović je sa dvadesetak drugova i drugarica odlučila da praznik proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva. Oni su se tamo uputili 30. aprila. Dok su ostali postavljali šator u dvorištu, Aleksandra je ušla u drvenu kućicu.  Odjednom se začula eksplozija i izbio je požar. Drugovi su pokušali džipom da ulete u kuću i izbave drugaricu, ali se krov srušio.

Njeni prijatelji su čuli vrisak i njen poziv u pomoć, ali nisu mogli da urade ništa. U trenutku izbijanja požara, vatru su najverovatnije gasili vodom, koja se samo još više razbuktala.

Vatra koja je izbila na plinskoj boci a potom se proširila na kante sa benzinom progutala je malu, drvenu vikendicu za čas, toliko brzo da Aleksandra nije imala vremena da se spasi, preneli su mediji.

Momci su pored vikendice palili vatru kako bi pekli prase. Plinska boca je bila otvorena i bio je uključen agregat na benzin. Pretpostavlja se da se nesrećna devojka onesvestila od svog tog isparenja pa nije uspela da izleti iz zapaljene vikendice.

- Devojka se verovatno ugušila od svih tih isparenja i srušila se pokušavajući da otvori vrata. Na nju se potom sručio plafon i crep. Isparenja su verovatno i dovela do eksplozije - rekao je tada Radojica Kačarević, načelnik Sektora za vanredne situacije u Kraljevu.

- Majka i ja prvi smo stigli na zgarište. Ona je u nekoliko navrata pokušavala da pozove moju sestru telefonom, a kako se Aleksandra nije javljala, uzeli smo taksi i otišli tamo. Bilo je užasno! Vikendica je izgorela do temelja, a telo moje seke bilo je pored vrata s unutrašnje strane - plačući je rekao Aleksandrin brat Aleksandar (16) za Kurir.

Drvena kuća izgorela je kao kutija šibica, a vatrogasci koji su stigli veoma brzo nisu uspeli ništa da učine kako bi spasili devojku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.