TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA DERVENTU: Utvrđuje se vrsta eksplozivne naprave od koje je stradao dečak (9)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 12:53

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA DERVENTU: Utvrđuje se vrsta eksplozivne naprave od koje je stradao dečak (9)

Eksplozija se dogodila u potkrovlju kuće.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je rekao da još nije utvrđeno kako je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave od koje je stradao desetogodišnji dečak u potkrovlju porodične kuće u Derventi.

Radinković je rekao novinarima u Doboju da se sumnja da je reč o vrsti kumulativne eksplozivne naprave sa većom razornoj moći, što će biti utvrđeno veštačenjem.

- Na osnovu veštačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utvrdiće se o kojoj vrsti eksplozivne naprave je reč, jer je pričinjena velika materijalna šteta i sav crep sa krova kuće je gotovo pomeren - rekao je Radinković.

Iz Policijske uprave Doboj ranije je saopšteno da je po naredbi tužioca izvršena obdukcija tela desetogodišnjaka, da se utvrđuje vrsta aktivirane eksplozivne naprave i da tokom pretresa kuće nije pronađeno drugo oružje.

Policijskoj stanici Derventa je 14. maja prijavljeno da je u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici došlo do eksplozije u kojoj je smrtno stradalo dete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.