TRAGEDIJA IZBEGNUTA U SEKUNDI! Pojavio se stravični snimak bahate vožnje u Beogradu - oglasio se MUP (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 10:38

TRAGEDIJA IZBEGNUTA U SEKUNDI! Pojavio se stravični snimak bahate vožnje u Beogradu - oglasio se MUP (VIDEO)

Automobil se ogromnom i neprilagođenom brzinom kretao vrlo prometnom ulicom.

Stravičan snimak sa beogradskih ulica kruži društvenim mrežama. Na snimku se može videti divljanje brzim i skupocenim automobilom.

Na kratkom videu objavljenom na stranici naziva "bahata omladina" može se videti muškarac za volanom, dok je devojka bila na mestu suvozača, dok se u automobilu sve vreme čuje veoma glasna muzika.

Evo nemam komentara!!! pic.twitter.com/3Ji4vyMX2T
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— _SreMicA_ (@mojaShauma) March 29, 2023

Automobil se ogromnom i neprilagođenom kretao vrlo prometnom ulicom, sve vreme obilazeći druga vozila, a u jednom trenutku stravičnom brzinom naleteo je na pešaki prelaz, dok je u tom trenutku pešak prelazio ulicu. Tragedija je izbegnuta u poslednjoj sekundi, jer je samo toliko i falilo da bahati vozač udari pešaka.

- Odgovor sistema mora biti brz, oštar i odlučan. Pešak je za dlaku izbegao ubistvo (namerno upotrebljavam reč "ubistvo" a ne "smrt". Veličanje ovakvog ponašanja mora se takođe energično sprečiti. Na pešačkom prelazu bilo je nečije dete, moglo je biti svakoga od nas - napisao je na Tviteru Damir Okanović iz Komiteta za saobraćaj, retvitujući video i komentarišući bahatu vožnju i divljanje na ulicama grada.

Povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama i u pojedinim medijima o bahatom vozaču koji je učinio više prekršaja, obaveštavamo da događaj datira od 24. maja 2020. godine, kao i da je tom prilikom policija podnela prekršajne prijave protiv vozača koji je tada imao 22 godine.

Naime, dvadesetdvogodišnji vozač se tada, u 00.46 časova, upravljajući automobilom u Ulici Pop Lukina oglušio o znak policijskog službenika da zaustavi vozilo, ubrzano nastavio kretanje prema Brankovoj ulici, prešao preko razdelnog ostrva na kolovoznu traku namenjenu vozilima iz suprotnog smera i prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici kod Ušća.

Policija ga je sustigla na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Stevana Markovića, gde mu je ukazano na učinjene prekršaje i uručen zapisnik o kontroli učesnika u saobraćaju koji je odbio da potpiše.

Takođe, 29. 5. 2020. godine protiv dvadesetdvogodišnjeg vozača podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Prekršajnom sudu u Beogradu.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj divljačke vožnje na putevima Srbije. Ovakvom ponašanju na putevima mora se stati na put. Osobe u automobilu nisu ugrozile samo svoj život, već i živote svih nas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.