TOMA FILA O KAZNI ZA UROŠA BLAŽIĆA: Poznati advokat otkriva moguć scenario za masovnog ubicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 10:55

TOMA FILA O KAZNI ZA UROŠA BLAŽIĆA: Poznati advokat otkriva moguć scenario za masovnog ubicu

Više javno tužilaštvo u Smederevu podići će danas optužnicu protiv Uroša Blažića (21) pod sumnjom da je ubio devet, a ranio 14 osoba

Uroš Blažić (21) koji je osumnjičen da je ubio devet, a ranio 14 osoba, pre više od pet meseci, u selima Malo Orašje i Dubona nadomak Mladenovca krvavi pir je učinio u stanju uračunjivosti, nezvanično se saznaje.

Poznati advokat Toma Fila kaže da će ukoliko se na sudu dokaže Blažićeva krivica on može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobiti maksimano dve decenije robije. On objašnjava da odbrana može da zatraži i super veštačenje, ako misle da "nije bio normalan kada je ubijao mlade po selima".

- Uroš Blažić je zločin počinio, a nije napunio 21 godinu tako da mu sud može izreći maksimalnu kaznu od 20 godina. Ta kazna može biti manja, ali nikako veća. Odbrana može da traži i ponovno njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, ako imaju saznanja da je lud. Tvrdim da jedan, a posebno mlad čovek nakon 20 godina provedenih u zatvoru ne može da izađe bez posledica. Možda se nekom to čini mala kazna, ali mi advokati koji tamo odlazimo stalno znamo kako je provoditi dane iza rešetaka - kaže Fila.

Poznati advokat tvrdi da je tokom svoje dugogodišnje profesije isključivo "branio čoveka, a ne krivično delo".

Podsećanja radi, Blažić je krvavi pir započeo u noći između 4. i 5. maja ove godine u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca. Pream anšim saznanjima, jednu svoju žrtvu je čak overio. Tokom ispitivanja priznao je zločin tvrdeći da su ga žrtve ponižavale, međuti među ubijenima je bilo i onih koji ga nisu poznavali.

Za više od pet meseci Više javno tužilaštvo u Smederevu ispitalo je čak 62 svedoka.

Obavljeno je oko 60 razlicitih veštačenja(balistčka, dnk, psihijatrijska, sudskomedicinska, fizičko hemijska i dr). Pet ostecenih lica nije ispitano zbog zdravstvenog stanja u kome se nalaze usled zadobijenih povreda. Očekuje se i skoro podiznanje otužnice.

U pritvoru se nalaze i Blažićev otac, ujak i brat. Kod njih je nađeno oružje, a tek će se na sudu tačno znati koja je bila njihova uloga.

Očekuje se da će do kraja dana biti podignuta optužnica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.