TINEJDŽERKA TVRDI DA SU JE SILOVALA TROJICA POZNATIH SPORTISTA: Imala je samo 17 godina, probudila s bolovima i modricama u hotelskoj sobi

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 19:24

TINEJDŽERKA TVRDI DA SU JE SILOVALA TROJICA POZNATIH SPORTISTA: Imala je samo 17 godina, probudila s bolovima i modricama u hotelskoj sobi

Skandal u Italiji.

Uzbekistanka tinejdžerka optužila je trojicu talijanskih mačevaoca za silovanje tokom trening kampa u Toskani prošlog leta kada je bila maloletna, rekao je u ponedeljak njen advokat.

Navodni napad dogodio se tokom noći prošle godine tokom međunarodnog kampa za mlade mačevaoce u blizini Sijene, u kojem je učestvovala i mlada Uzbekistanka zajedno sa članovima italijanske juniorske reprezentacije u mačevanju.

Imena navodne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žrtve i onih koji su pod istragom nisu objavljena zbog pravila o privatnosti. Trojica italijanskih mačevalaca pod službenom su istragom, njihov advokat poriče nedelo, a Italijanska mačevalačka federacija (FIS) još ih nije suspendovala.

Podnositeljka žalbe, koja je tada imala 17 godina, tvrdi kako se probudila s bolovima i modricama u hotelskoj sobi s trojicom dečaka koje je upoznala noć pre u baru.

Žrtva je najpre o događaju ispričala cimerki, a odmah potom i majci, koja je u to vreme bila u Italiji, a koja je zatim s ćerkom otišla u bolnicu i podnela tužbu.

Tužitelji u Sijeni otvorili su slučaj još u avgustu, a slučaj je u rukama posebnog tužitelja koji se bavi maloletnicima.

Advokat trojice mladića negirao je nedelo i pozvao na poštovanje svih strana dok se čeka odluka pravosuđa.

- Moji klijenti tvrde da su nevini jer nikada nisu koristili nasilje ni protiv koga - rekao je advokat Enriko Demartino.

Navodni prestup izašao je na videlo nakon što je njen advokat Luciano Guidareli tokom vikenda kazao italijanskim medijima o svojoj zabrinutosti zbog načina na koji su slučaj vodili tužitelji i Italijanski mačevalački savez (FIS).

Guidareli je posebno kritikovao FIS jer nije suspendovao troje sportista.

- To je omogućilo da se devojčica ponovno mora susresti s trojicom dečaka tokom takmičenja i drugih trening kampova što je moglo izazvati psihičke traume - rekao je.

FIS je u saopštenju za javnost rekao da je pomno pratio slučaj od samog početka i da će uvek čuvati imidž sporta.

Izvor: Srbija Danas/Agencije/Jutarnji list/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.