TINEJDŽER TERORISTA (16) IZDAHNUO: Šta je sa napadnutim policajcem? Rusi pokrenuli hitnu proceduru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 18:35

TINEJDŽER TERORISTA (16) IZDAHNUO: Šta je sa napadnutim policajcem? Rusi pokrenuli hitnu proceduru (VIDEO)

Mlade osobe sve češće spremne da preduzmu terorističke akcije

U regiji Tatarstan koji ima većinsko muslimansko stanovništvo, dogodio se pokušaj terorističkog napada, pa je ruska policija morala da reaguje. Upucan je šesnaestogodišnjak, pošto je pokušao da zapali lokalnu policijsku stanicu i izbo policijskog službenika, rekli su u petak ruski istražitelji.

Ruski istražni komitet, koji se bavi krupnim zločinima, rekao je u izjavi da se incident mora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tretirati kao pokušaj terorizma, pa je samim tim otvoren krivičnopravni predmet.

 Policajac koji je zadobio rane nožem trenutno je bolnici i nalazi se van životne opasnosti. Njega je tinejdžer pokušao izbosti prilikom hapšenja.

Prema zvaničnom saopštenju istražitelja, tinejdžer je navodno bacio najmanje dva Molotovljeva koktela u pravcu lokalne policijske stanice u Kukmoru, 120 kilometara istočno od glavnog grada Kazana.

On ubrzo nakon toga pokušao da pobegne, ali ga je grupa policajaca uhvatila.

Drugi policajac je ispalio hice upozorenja u vazduh pre nego što je bio primoran da otvori vatru, navodi se u saopštenju, rekavši da je neimenovani tinejdžer umro od rane pre nego što je medicinska pomoć stigla na lice mesta.

Istražitelji su pokrenuli krivični postupak za pokušaj terorističkog čina i pokušaj ubistva policajca.

Incident se dogodio dan nakon što su tri osobe ubijene u napadu u južnom francuskom gradu Nici, koji je predsednik Emanuel Makron okarekterisiao kao islamistički teroristički napad.

Tada je dvoje ljudi je izgubilo život u crkvi, 60-godišnjakinja kojoj je odsečena glava i 55-godišnjak kome je prerezano grlo. Druga žena, stara 44 godine, pobegla je u obližnji kafić sa više uboda, ali je ubrzo umrla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.