TEŠKA POMORSKA NESREĆA, MUŠKARAC NESTAO NA JADRANU: U toku je intenzivna potraga za stranim državljaninom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 21:16

TEŠKA POMORSKA NESREĆA, MUŠKARAC NESTAO NA JADRANU: U toku je intenzivna potraga za stranim državljaninom

Njegova supruga je prijavila nestanak

Budući da intenzivno traganje do uveče nije rezultiralo pronalaženjem osobe, akcija je privremeno obustavljena sinoć u 21.00 sat pa je nastavljena jutros, odmah po razdanjivanju.

Nacionalni centar za usklađivanje traganja i spasavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) obavestio je nadležne službe Uprave bezbednosti plovidbe Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture o koordinisanoj akciji traganja za muškom osobom, nestalom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juče u moru kod Novigrada.

Obaveštenje o nestanku muške osobe usled pada sa jedrilice u more, kod istarskog Novigrada, javljena je posredstvom MRCC Rijeka službenicima Lučke kapetanije Pula juče, nakon čega je pokrenuta koordinisana akcija traganja za nestalim, a o događaju je obaveštena Stanica pomorske i aerodromske policije Pula.

Intenzivno površinsko traganje za nestalim juče se sprovodilo u širem novigradskom akvatorijumu, sa dva broda iz sastava LK Pula, jednim policijskim brodom, jednim brodom Lučke uprave Pula i dva privatna broda.

Prema dostupnim informacijama u okviru preliminarnog uviđaja o uzrocima ove pomorske nesreće, traga se za muškom osobom, državljaninom Italije, čiji nestanak je prijavila njegova supruga, takođe italijanska državljanka i ujedno druga članica posade jedrilice, koja je do okončanja akcije i uviđaja zbrinuta na sigurno u Novigradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INTENZIVNA POTRAGA ZA MUŠKARCEM U HRVATSKOJ Italijan pao sa jedrilice kod Novigrada usled superćelijske oluje: Tada mu se gubi svaki trag

Izvor: Blic, 22.Jul.2023

Potraga za italijanskim državljaninom koji je juče, usled nezapamćene superćelijske oluje koja se spustila preko Italije i Slovenije u Hrvatsku, nestao u moru kod Novigrada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.