TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Snage bezbednosti u vatrenom okršaju sa militantima PLJUŠTI KIŠA METAKA, EKSPLOZIJE ODJEKUJU NEBOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 00:04

TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Snage bezbednosti u vatrenom okršaju sa militantima PLJUŠTI KIŠA METAKA, EKSPLOZIJE ODJEKUJU NEBOM (VIDEO)

U toku je antiteroristička akcija.

Antiteroristička operacija započela je u ruskoj republici na severnom Kavkazu, objavio je regionalni krizni štab u saopštenju, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

- Odlučeno je da se antiteroristička operacija izvede u gradu Karabulak u Republici Ingušetiji od 19.30 po lokalnom vremenu - navodi se u saopštenju. Dodaje se kako se u zoni operacije nalaze ukupno četiri ulice.

⚡️The video >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << is reportedly from Karabulak in 🇷🇺Ingushetia.

Here, according to Russian propagandists, there was a firefight between the FSB and the fighters of the «Islamic State». pic.twitter.com/NURg5KhpAU

— 🇺🇦Ukrainian Front (@front_ukrainian) March 2, 2024

Regionalne operativne službe su za TASS saopštile da se u zoni antiterorističke operacije koriste granate.

- Povremeno se nastavljaju pucnjava i eksplozije granata. Antiteroristička operacija se nastavlja - rekao je sugovornik ruske državne agencije.

Еще одно видео ночной перестрелки в городе Карабулак в Ингушетии. pic.twitter.com/5rKytXKtdD

— Kavkaz Center (@kavkazcenter15) March 2, 2024

Izvori iz policije potvrdili su za RIA Novosti da su u toku borbe s militantima.

- U Karabulaku je u toku sukob. Militanti smešteni u stambenoj zgradi odbili su ponudu da se predaju i otvorili vatru na službenike za sprovođenje zakona - ispričao je izvor.

1/2). An armed uprising began in Ingushetia (a state occupied by Russia). It is a subject of the Russian Federation, a part of the North Caucasus Federal District. In the Karabulak part of the city, FSB special forces started shooting with insurgents. pic.twitter.com/G0bSwZDugo

— Devana 🇺🇦 (@DevanaUkraine) March 2, 2024

RIA novosti pišu da su specijalne snage FSB-a tokom operativno-potražnih aktivnosti u jednoj od stambenih zgrada otkrili "grupu bandita koja je nameravala da počini terorističke zločine visokog profila".

Situaciju je prokomentarisao i regionalni šef ruske Federalne bezbednosne službe (FSB) Maksim Ševljakov.

- Apelujemo na građane da ostanu smireni, kako bi se izbegao haos, te da poštuju postupanje vlasti - glasi njegova poruka. Na snimcima s društvenih mreža čuju se pucnjava i eksplozije.

Ingushetia will be free, y'all. If Donbas "deserves to define its fate," so does the actual country under the yoke of Russian colonialism. Now is the time for the colonized nations to obtain freedom. Karabulak: Russian FSB is trying to storm a building taken by "terrorists." pic.twitter.com/m1ornpnGze

— Stardust Collector (@ruinwanderer) March 2, 2024

Operativne službe su navele kako se sukob odvija u Oskanovoj ulici u zoni stambenih zgrada.

- Snage bezbednosti gađaju stan u jednoj od zgrada u ovoj ulici, koji se nalazi na trećem spratu - navedeno je.

A Karabulak, in Inguscezia, è in corso una vera e propria battaglia fra forze speciali e un non meglio precisato gruppo armato. pic.twitter.com/DloByBEQru

— Lunacharsky (@silupescu) March 2, 2024

Izvor: Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.