TEROR! Gavrilo uhapšen zbog navodnog RATNOG ZLOČINA: Otišao na Kosmet da odbrani imanje, oni mu stavili lisice na ruke

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 11:30

TEROR! Gavrilo uhapšen zbog navodnog RATNOG ZLOČINA: Otišao na Kosmet da odbrani imanje, oni mu stavili lisice na ruke

U Istoku je uhapšen Gavrilo Milosavljević (64) zbog sumnje da je navodno umešan u krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. godine, saopšteno je iz kosovske policije, javlja RTS.

Iz policije navode da jedinica za istraživanje ratnih zločina, u saradnji i po ovlašćenju Specijalnog tužilaštva, vodi istragu u vezi sa zločinima počinjenim tokom 1998/99 godine na Kosovu, konkretno u masakru u zatvoru u Dubravi u maju 1999. godine, te da je Gavrilo Milosavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osumnjičen kao jedan od učesnika.

Policija je Milosavljevića uhapsila juče i uz konsultacije sa nadležnim tužiocem sa njim obavila razgovor.

Po nalogu tužioca Specijalnog tužilaštva doneto je rešenje o hapšenju i policijskom zadržavanju u trajanju od 48 sati.

Prema nezvaničnim saznanjima, Milosavljević, inače penzioner i bivši radnik Kazneno-popravnog doma Dubrava, došao je u Istok kako bi prijavio uzurpaciju svoje imovine.

Advokat Dejan Vasić, branilac uhapšenog Milosavljevića, izjavio je da će tokom dana imati više informacija o čitavom slučaju.

- Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Кancelarija za Кosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu. Ovim hapšenjem potvrđena je praksa da se protiv Srba na Кosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na КiM i zaštite svoju imovinu koja je uzurpirana od strane Albanaca - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM:

- Na ovaj način, Srbi se institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na КiM najmanja u jednom postkonfliktnom području.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbinu iz Peći produžen pritvor za još 60 dana

Izvor: Beta, 02.Dec.2022

Miloradu Djokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.Djokovićev advokat, Vasilije Arsić izjavio je za Betu da kosovsko tužilaštvo nema dokaze za prvobitnu optužbu da je Djoković učestvovao u ubijanju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.