TENZIJE U AFRIČKOJ DRŽAVI: Pobunjenici zapretili, sin ubijenog lidera hitno preuzeo kontrolu nad vojskom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 09:03

TENZIJE U AFRIČKOJ DRŽAVI: Pobunjenici zapretili, sin ubijenog lidera hitno preuzeo kontrolu nad vojskom

Problemi se produbljuju

Sin ubijenog lidera afričke države Čad, Idrisa Debija, preuzeo je kontrolu nad vojnim snagama, nakon što su pobunjenici zapretili da će doći u glavni grad Ndžamenu, čime su se produbili problemi u državi koja je ključna u borbi protiv islamskih militanata u Africi.

Politička opozicija je osudila vojno preuzimanje kontrole, kao i neimenovani general, koji je rekao da govori u ime mnogih oficira.

Sindikati su pozvali na štrajk >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radnika, preneo je Rojters.

Debi (68) je ubijen u ponedeljak na liniji fronta u borbi protiv frakcije bazirane u Libiji (Front za promenu i saglasnost u Čadu), grupe koju su formirali vojni disidenti.

#Tchad🇹🇩 Annonce du décès d’Idriss Déby Itno ce mardi 20 avril 2021. Il est mort comme il aura vécu, les armes à la main.

Le gouvernement et l’Assemblée nationale sont dissouts.

Un conseil militaire dirigé par Mahamat Idriss Déby est mis sur pied pour une période de 18 mois. pic.twitter.com/IBu4jKrxlw

— cherifadoudou.com (@cherifadoudou) April 20, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.