TENKOVSKI BIATLON: Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENKOVSKI BIATLON: Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Tenkisti Vojske Srbije otputovali su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Rusiju gde će na poligonu Alabino učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama 2019. Tenkisti Vojske Srbije otputovali su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Rusiju gde će na poligonu Alabino učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama 2019. Naše tenkiste na put je ispratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji im je poželeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i u svoje ime srećan put istakavši da je pred njima važan zadatak."Pre polaska na ovaj izuzetno složen zadatak, kada znate da ćete odmeravati snage sa velikim svetskim silama u znanju, tehnici, spretnosti, brzini, snalažljivosti i dovitljivosti, morate biti ponosni što imate priliku da predstavljate svoju zemlju. Uradite to kao i do sada, časno, dostojanstveno i pošteno. Uveren sam da ćete na takmičenju dati sve od sebe i pokazati ono što ste uvežbavali. U svakom trenutku pronosite duh svojih predaka. Uzdignute glave koračajte napred u pobedu", poručio je komandant Kopnene vojske.PROČITAJTE JOŠ - TENKOVSKI BIALTON KOD MOSKVE: Srbija sutra protiv RusijeNaše tenkiste na jednom od najvećih vojnih sportskih takmičenja, predvodiće komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović i potpukovnik Rade Adamović, koji je rukovodilac ekipe za Tenkovski biatlon.Pripreme tenkovskih posada počele su 21. maja i realizovane su na tenku T-72 na poligonima Vojske Srbije. Nakon velikog truda i uvežbavanja svih pojedinaca i selekcije, izabrane su posade koje će predstavljati našu vojsku. Nadmetanje u najatraktivnijoj disciplini trajaće do 17. avgusta.Pripadnici VS ove godine na Međunarodnim vojnim igrama učestvuju u disciplinama Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica. Prve dve discipline realizuju se u Rusiji, a treća u Belorusiji, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Izvor: Blic, 25.Jul.2019

Tenkisti Vojske Srbije otputovali su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Rusiju gde će na poligonu Alabino učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama 2019.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.